Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Στα διεθνή δικαστήρια για την Ελληνική ταυτότηταΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του ΚΕΑΔ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Ντουλές με αντικείμενο την προ ημερών ανακοίνωση της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατά την οποία ο αναγραφόμενος όρος «εθνικότητα» στα ληξιαρχεία έρχεται σε αντίθεση με το αλβανικό σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε ρητά πως το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Β. Ντούλες σημείωσε πως «ήταν μια απόφαση επηρεασμένη έντονα από μια ψευτο-εθνικιστική πνοή, η απόφαση αυτή είναι ένα αυτογκόλ για τα εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας».

Αξίζει να σημειωθεί η δήλωση του πρώην προέδρου του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου Φεχμί Αμνπντίου ο οποίος επεσήμανε ότι η απόφαση ήταν από τις πιο πατριωτικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη νομική ορολογία δεν μπορεί να έχει πατριωτικές αποφάσεις.

http://admin.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/340544/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου