Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Απόπειρα αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου!


Η Ν.Δ. καταγγέλλει την Αλβανία για…
Απόπειρα αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου!
Αφορμή, η απάλειψη της εθνικότητας από τα κρατικά έγγραφα



• Απόπειρα αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δημοσίευση απόφασης από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας για απάλειψη της εθνικότητας από τα επίσημα αλβανικά κρατικά έγγραφα.
Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων του κόμματος, επισημαίνει ότι η επίμαχη απόφαση ελήφθη ευθύς αμέσως μετά την απογραφή πληθυσμού στη γείτονα χώρα, απογραφή η οποία, όπως υπογραμμίζεται, επιβεβαίωσε την ύπαρξη χιλιάδων Αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, σε περιοχές τις οποίες μέχρι τώρα το αλβανικό κράτος δεν αναγνώριζε ως «μειονοτικές περιοχές», όπως στην Κορυτσά, στην οποία δήλωσαν Έλληνες πάνω από 30.000 πολίτες!
Αριθμός που είναι ικανός ώστε να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες ελληνικής καταγωγής, να ζητήσουν από το αλβανικό κράτος την αναγνώρισή τους ως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή αυτή, «και να απολαύσουν όλα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων τα οποία απορρέουν από τη Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες».
Τέλος η Ν.Δ. υπενθυμίζει ότι το θέμα αυτό, ήταν ένα από εκείνα που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σ. Μπερίσα στο περιθώριο της συνδιάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος. Καλεί δε την Κυβέρνηση να ενημερώσει ως οφείλει την Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς για την απαράδεκτη αλβανική πρακτική.

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/9059

4 σχόλια:

  1. Επαναλαμβάνεται ότι για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτή η διαχρονική εθνική στόχευση παραμένει αταλάντευτη για τη Νέα Δημοκρατία και δεν επηρεάζεται από την παρούσα οικονομική κρίση στην πατρίδα μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ανέλαβε πρωτοβουλία κατά της άδικης αυτής απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Σε πρόσφατη άτυπη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Γαλλία, έθεσε στον κ. Μπερίσα το ζήτημα της επανεγγραφής της εθνικότητας σε όλα τα επίσημα έγραφα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, να ενημερώσει, ως οφείλει, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς για την απαράδεκτη αλβανική πρακτική η οποία υπονομεύει την δυνατότητα του Ελληνισμού στην Αλβανία να εκφράσει την εθνική του ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τα καταφέρουμε.
    Είμαστε απο άλλο “μέταλλο”, που δε λυγιζει, που δε γονατιζει!
    Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!!!
    Είμαστε Έλληνες!
    Μπορούμε! Και θα τα καταφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή