Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για τα πρώτα στοιχεία της απογραφής


Δηλώσεις Berisha
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σχολίασε τα πρώτα στοιχεία της απογραφής που είχαν δημοσιευτεί λίγο νωρίτερα. Ο κ.Berisha, είπε πως κατανοεί τους επικριτές της, παρολο αυτά θεωρεί ότι ήταν η μόνη ελεύθερη απογραφή στην Αλβανία και πως τα στοιχεία της, αποτελούν πολύτιμο στοιχείο για την χάραξη πολιτικών.
Την μείωση του πληθυσμού την αποδίδει στην μετανάστευση, δεν θεωρεί πως η Αλβανία έχει δημογραφικό πρόβλημα και πως η κυβέρνηση του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στάθηκε ιδιαιτέρα στο γεγονός ότι καταγράφεται για πρώτη φορά πλειοψηφία στα αστικά κέντρα, θεωρώντας πως αυτό αποτελεί στοιχείο πολυδιάστατης ανάπτυξης.

Η αντίδραση των KUQEZI

Άμεση ήταν η αντίδραση της εθνικιστικής οργάνωσης “Aleanca Kuqezi” η οποία ξεκίνησε τη δράση της αντιτιθέμενη σε μία απογραφή με αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας και του θρησκεύματος. Στη σύντομη δήλωση τους, επανέλαβαν την «άποψη» τους ότι η απογραφή αυτή είναι προϊών πιέσεων των ελλήνων και των σέρβων που επιθυμούν την συρρίκνωση του αλβανικού έθνους. Σύμφωνα με τους Kuqezi ο πρώτος στόχος επετεύχθη αφού παρουσίασαν μειωμένο πληθυσμό σε σχέση με το 2001, παρουσιάζοντάς τον κάτω από 3 εκ. ενώ όπως είπαν ο συνολικός πληθυσμός του αλβανικού έθνους είναι 10 εκ.
http://borioipirotis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4720.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου