Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση των σωμάτων ασφαλείας με χίλιους επιπλέον αστυνομικούς




Ιανουάριος 1, 2012.


«Μια κρίσιμη χρονιά για την κρατική αστυνομία είναι το 2012, γι’ αυτό προβλέπεται να προσληφθούν χίλιοι επιπλέον αστυνομικοί» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η αλβανική ‘Σκιπτάρε’.


Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το Γενικό Διευθυντή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Hysni Burgaj.



Σύμφωνα με αυτόν η αύξηση του αριθμού των γενικών περιπολιών αποτελεί στρατηγικό σχέδιο των αξιωματικών της αστυνομίας, για την πρόληψη της εγκληματικότητας καθώς και με τη συχνότερη παρουσία των ανδρών της τάξεως μέσα στην κοινωνία θα ελαχιστοποιηθεί η εγκληματικότητα.


Ο Burgaj τόνισε, επίσης, ότι η πρωτοβουλία για την πρόσληψη των χιλίων αστυνομικών ήταν απαίτηση πολλών περιοχών, στις οποίες η παρουσία των ανδρών της κρατικής ασφάλειας είναι πολύ μικρή.


«Υπάρχουν, ακόμη, πολλές μικρές πόλεις καθώς και αγροτικές περιοχές, όπου οι αστυνομικοί προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάνουν τρίτη βάρδια, η οποία δεν εντάσσεται στα φυσιολογικά καθήκοντά τους. Πρέπει να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη των εγκλημάτων με την παρουσία των αστυνομικών μέσα στην κοινωνία», είπε ο Μπουργκάι ο οποίος παρέθεσε ορισμένα παραδείγματα δολοφονιών, γνωστά στην αλβανική κοινωνία.




--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου