Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Τους επόμενους μήνες: καταργούνται τα μη-βιομετρικά διαβατήριαΣύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Φερντινάντ Πόνι για λίγους μήνες ακόμα θα είναι σε ισχύ τα παλαιού τύπου αλβανικά διαβατήρια. Ο Πόνι δήλωσε πως στις αρχές της άνοιξης θα καταργηθούν τα μη βιομετρικά διαβατήρια, λέγοντας μάλιστα πως μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 2.2 εκατομμύρια βιομετρικά διαβατήρια.

Αρκετοί θεωρούν πως η κατάργηση των παλιών διαβατηρίων είναι παράνομη, καθώς ισχύουν για μια δεκαετία από την ημέρα έκδοσής τους. Άλλωστε εκατοντάδες χιλιάδες αλβανοί πολίτες χρησιμοποιούν ακόμα αυτό τον τύπο διαβατηρίου κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία όπου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος όγκος αλβανών μεταναστών.

Ωστόσο με σχετική οδηγία του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 , αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης των βιομετρικών διαβατηρίων. Οι ενδιαφερόμενοι πλέον πρέπει να απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής για να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο το οποίο θα παρουσιάσουν πλέον στα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων.

http://www.deropoli.com/?p=8058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου