Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Οι συνεργάτες του Γκόρου έκαναν copy-paste την wikipedia και έβγαλαν Αλβανό τον Πύρρο Δήμα
Μη γνώστες (ή προβοκάτορες) της Χειμάρρας και αντιγραφείς φαίνεται να προσέλαβε η νέα διοίκηση του Δήμου για την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας της περιοχής.


Όλοι περίμεναν αυτό το στραβοπάτημα του νέου δημάρχου, κυρίως στις αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα όπως του Γεωργίου Καστριώτη και του Σπυρομήλιου που γίνονταν στην παλιά ιστοσελίδα. (Σημειώνουμε πως, ο τέος Δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος είχε τολμήσει την αναγραφή Γεώργιος αντί του Αλβανικού Gjergji για τον γνωστό και ως Σκαντερμπέι, και είχε δεχθεί δριμύ κριτική από την Αλβανική πολιτική σκηνή και τα ΜΜΕ.)
Κανείς όμως δεν περίμενε, "κοτσάνα" όπως η σημερινή, με την προφανή αφαίρεση Καστριώτη και Σπυρομήλιου και την προσθήκη άλλων "προσωπικοτήτων" της περιοχής, προσθέτοντας μέχρι και τους Πασκάλ Μίλο και Νεράντζη. Το κακό δεν περιορίστηκε εκεί, μιας και οι δημιουργοί της σελίδας, τα ονόματα τα αλίευσαν από την wikipedia, η οποία είναι "ανοιχτή" ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να εμπλουτίσει-τροποποιήσει το περιεχόμενό της, ελεύθερα. Αποτέλεσμα, είναι πολλές φορές το περιεχόμενό της να μην είναι έγκυρο.
Στην wikipedia αναφέρει πως μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων της Χειμάρρας είναι και ο
το περιεχόμενο της Wikipedia
Πύρρος Δήμας - ο οποίος έχει λάβει 4 Ολυμπιακά μετάλλια σε Παγκόσμιο επίπεδο. Σε μία εκπομπή (αναφέρει η ανάρτηση), στο πιο δημοφιλή σταθμό Top-Channel το 2008 (με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στα Τίρανα), είπε με υπερηφάνεια πως τα παιδιά του έχουν Αλβανικό αίμα!
Το περιεχόμενο της νέας σελίδας του Δήμου
και το αυθεντικό:
Pirro Dhima - peshëngritës që ka marrë katër medalje Olimpike në rang botëror. Në nje emision ne televizionin me te perhapur ne territoret shqipfolese Top-Channel me qender ne Tiranë në Shtator 2008 (me rastin e Kampionatit Evropian të të Rinjve zhvilluar në Tiranë), pohoi me krenari se fëmijët e tij janë gjak Shqiptari.

Κείμενο το οποίο αναρτήθηκε και στην φερόμενη ως επίσημη σελίδα του Δήμου Χειμάρρας.


Η copy-paste μεταφορά του περιεχομένου, δεν δικαιολογεί σε τίποτα τους υπεύθυνους. Η μεγάλη φήμη του Δήμα κάνει τόσο προφανές το ψέμα, που όσοι το αναπαρήγαγαν από το wiki ακόμη και αν δεν ήταν Χειμαραίοι, γνώριζαν πως δεν αληθεύει και πως αποτελεί συκοφαντία εις βάρος του ολυμπιονίκη και αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού. Η πολιτική ευθύνη ωστόσο, σε περίπτωση που η σελίδα, πράγματι είναι κατ' εντολή του Δήμου Χειμάρρας, βαραίνει προσωπικά τον κ. Γκόρο.
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/01/copy-paste-wikipedia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου