Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπερίσα αναλαμβάνει την διοίκηση των Κρατικών Απορρήτων της Αλβανίας αλλά και την Στατιστική Αρχή (INSTAT)! ΤΥΧΑΙΟ;








Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του Αλβανού Πρωθυπουργού να διευρύνει τις αρμοδιότητές του σε νευραλγικές αρχές της γειτονικής χώρας. Μόλις στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο για το 2012, αποφάσισε να αναλάβει την Διεύθυνση Ασφάλειας της Απόρρητης Πληροφόρησης (κρατικά απόρρητα). Η συγκεκριμένη Διεύθυνση μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ για λόγους που δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι, η Διεύθυνση πέρασε υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού κ. Μπερίσα, ο οποίος και θα ορίζει τον εκάστοτε Διευθυντή. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει βαρύνουσα σημασία, μιας και ασχολείται με την επίβλεψη των κανόνων της φυσικής, στρατιωτικής και ηλεκτρονικής ασφάλειας των απόρρητων πληροφοριών καθώς και την τεχνική φύση της λήψης, επεξεργασίας και διαχείρισης αυτού του απόρρητου αρχείου. Επίσης η ίδια Διεύθυνση σχεδιάζει τις διαδικασίες για τις αρχές της ταξινόμησης και της σήμανσης, της κατάρτισης και της εκπαίδευσης και αναπτύσσει κατευθυντήριες γραμμές για την ταξινόμηση και τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων.






Αν η κίνηση αυτή του Μπερίσα ακούγεται ύποπτη, ο συνδυασμός με την μεταβίβαση και της Στατιστικής Αρχής υπό την διοίκηση του Μπερίσα, δημιουργεί βάσιμες υποψίες για κάποιο καλά οργανωμένο σχέδιο του Αλβανού Πρωθυπουργού. Όπως και η Διεύθυνση Απορρήτων Πληροφοριών έτσι και η Στατιστική Αρχής (ΙΝSTAT) βρισκόταν μέχρι χθες, υπό τον έλεγχο του Υπουργικού Συμβουλίου. Η Στατιστική Αρχή είναι η αρμόδια για την συλλογή και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, τους τελευταίους μήνες ασχολείται με την συλλογή των στοιχείων της Απογραφής, κρίσιμου ζητήματος για την Ελληνική Μειονότητα. Τώρα η αρχή θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του Πρωθυπουργού. Σημειώνουμε πως τα στοιχεία που αφορούν τις μειονότητες όπως η Εθνικότητα και το Θρήσκευμα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από την INSTAT, χρονοτριβώντας σκόπιμα. Τώρα στα χέρια του κ. Μπερίσα βρίσκεται και το μαχαίρι και το καρπούζι. Μπορεί κάλλιστα να επιχειρήσει αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και να καλύψει τα καμώματά του ως απόρρητα, θέτοντάς τα στο αρχείο... τα συμπεράσματα δικά σας.






Στο ίδιο, χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, μεταβιβάστηκαν στον Πρωθυπουργό και ο Οργανισμός Τεχνολογικής Έρευνας και Καινοτομίας καθώς και η Επιτροπή Δημόσιων Προμηθειών/Συμβάσεων (η διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο).

http://borioipirotika.blogspot.com/2012/01/instat.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου