Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για την "Κοπή Πίτας" της Νε.Β, ποτισμένο με ανθελληνικό πνεύμα


Μετάφραση απο borioipirotika.blogspot

Το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για την "κοπή πίτας" της ΝΕΒ, ποτισμένο με ανθελληνικό πνεύμα.
Παραθέτουμε ολόκληρη τη μετάφραση του Αλβανικού κειμένου, όπως δημοσιεύθηκε.

(αλβανικό κείμενο εδώ ama-news.al )

Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» ήταν ο οικοδεσπότης το Σάββατο στις 11 Φεβρουαρίου στην κοπή της πίτας για το νέο έτος 2012 στην Αθήνα.
Το κύριο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Έλληνας πρώην πρόξενος της Κορυτσάς, Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα για την ελληνοποίηση της νοτίου Αλβανίας.

Η εναρκτήρια ομιλία της δραστηριότητας έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Nεολαίας Βορειοηπειρωτών,Θεοφάνη Καλυβιώτη, ο οποίος είναι από τη Λιβαδειά των Αγίων Σαράντα.




Ενώ η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Δήμου, από τους Άγιους Σαράντα, απένειμε την πλακέτα ευγνωμοσύνης προς τον Θεόδωρο Οικονόμου Καμαρινό, ο οποίος δήλωσε ότι θα εργαστεί για το θέμα της Βορείου Ηπείρου.




Ο Έλληνας διπλωμάτης Οικονόμου ή ο άνθρωπος με το Κινέζικο Μπουφάν (!) όπως είναι γνωστός στην Αλβανία, για την αντιαλβανική του συνεισφορά έχει τιμηθεί και από τον Ναούμ Ντίσιο, τον καταζητούμενο της αλβανικής δικαιοσύνης.
Την εκδήλωση αυτή χαιρέτισε και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπύρος Ξέρας, ο οποίος είπε ότι πρέπει είμαστε ενωμένοι για να κερδίσουμε τα δικαιώματά της.

Μετά μίλησε ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος, γραμματέας εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας καταβάλλει προσπάθειες ώστε η αλβανική κυβέρνηση να σας εκπληρώσει τα δικαιώματα που δικαιούστε. Ο Έλληνας πολιτικός μίλησε και για την άδικη καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου από τα αλβανικά δικαστήρια αλλά και για τις προσπάθειες του διπλωμάτη Θεόδωρου Οικονόμου για το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος MEGA, Χρηστάκης Κίτσος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου θα είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης εορτασμού της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, κλπ.

Ελληνοποιημένο Αλβανό χαρακτηρίζει το δημοσίευμα τον Πύρρο Δήμα!

Κατά τη διάρκεια των μηνών Φεβρουαρίου-Μαρτίου οι ελληνικοί σύλλογοι που εργάζονται για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου θα διοργανώσουν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως στις 19 Φεβρουαρίου, που θα διοργανωθεί ένα Συμπόσιο(;!) για το πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Ο πρώην πρωταθλητής άρσης βαρών οΕλληνοποιημένος(!) Αλβανός(!) Πύρρος Δήμας (αναφέρει το δημοσίευμα) θα ταξιδέψει στην Αμερική το Μάρτιο και τον Απρίλιο, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων ελληνοποίησης της Νοτίου Αλβανίας. (Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα ανάγκασε τον Π.Δήμα πριν από λίγες ημέρες να παραδώσει τις πινακίδες του τζιπ του για να γλυτώσει από το φόρο. Πατέρας τεσσάρων παιδιών, η οικογένειά του πλέον θα χρησιμοποιεί μόνο ένα αυτοκίνητο)(!). Όλες αυτές οι δραστηριότητες προγραμματίζονται για να δημιουργήσουν μια κακή εικόνα για την Αλβανία στο κατώφλι την παραλαβή της πρόσκλησης της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Το δημοσίευμα κλείνει με ένα "μίνι" βιογραφικό του διπλωμάτη Θεόδωρου Οικονόμου και τις περίφημες δηλώσεις του υπέρ της Ελληνικότητας τς Κορυτσάς)


Πηγή :http://borioipirotika.blogspot.com/2012/02/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου