Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η «Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο» είναι αντεθνική και ο ηγέτης της ένας τσαρλατάνος…





Φεβρουάριος 10, 2012.


Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου, Τζοζεφίνα Τοπάλι μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.


Αναφερόμενη στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Αλβανία η Τοπάλι είπε ότι:




« σήμερα το κλίμα είναι διαφορετικό. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τώρα έχουν επιστρέψει στο κοινοβούλιο, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής τους από αυτό. Μετά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης είχαμε ορισμένες απώλειες νόμων και άλλοι οι οποίο ψηφίστηκαν από τα τρία πέμπτα των βουλευτών. Την παρούσα περίοδο έχουμε στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της Αλβανίας και άλλοι σημαντικοί νόμοι. Για τον αστικό κώδικα, τον ποινικό κώδικα, το διοικητικό δικαστήρι. Εύχομαι η αντιπολίτευση να τιμήσει τη συμφωνία της που υπέγραψε στις 14 Νοεμβρίου. Εύχομαι ακόμη τη χρονιά αυτή που έχουμε την επέτειο των 100 ετών της ανεξαρτησίας μας, η οποία συμπτίπτει με τα 25 χρόνια της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και της Αλβανίας, να είναι σε θέση να συνταχθεί με την πλειοψηφία και να ψηφίσε τους νόμους που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ψήφο της αντιπολίτευσης».


Η πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου αναφερόμενη στην ‘Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο’/ ‘Kuq e Zi’, δήλωσε ότι:


«Παρουσιάζει μια ψεύτικη πραγματικότητα, η οποία τροφοδοτείται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την ελπίδα να στρεβλώσουν την εικόνα του Σαλί Μπερίσα.


»Στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτε να προσφέρει. Η ‘Συμμαχία’ κατ’ αρχάς ήταν έντονα Δυτική, γεννήθηκε ως μια δύναμη για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κίνημα αυτό είναι αντίθετο στην εθνική φιλοδοξία και στους στόχους των Αλβανών. Για αυτό λέμε ότι είναι χωρίς έρεισμα, χωρίς πραγματικούς στόχους και , μάλιστα, καθοδηγείται από έναν τσαρλατάνο, οι Αλβανοί το γνωρίζουν αυτό», είπε η Τοπάλι.


--


Στο μεταξύ, σήμερα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Συμμαχίας Κόκκινο – Μαύρο, Κρέσνικ Σπαχίου, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης που κατείχε. Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός της Αλβανίας πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε ζητήσει την απόλυσή του.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου