Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σπαχίου προς Μπερίσα: «Είσαι εξαρτημένος από τους Έλληνες εθνικιστές! - Τι συζήτησες με τον Σαμαρά;»






Ο ακροδεξιός εθνικιστής ηγέτης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, μόλις μία ημέρα από την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του, ξεσπά κατά του Πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα πλέκοντας σενάρια συνωμοσίας, μέσα σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα.
Σε μία δημόσια δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ζητά διευκρινήσεις από τον Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.


"Σήμερα η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κάνει έκκληση προς το Αλβανικό Κοινοβούλιο, έκκληση ώστε η Βουλή και οι Βουλευτές να καλέσουν για διευκρινίσεις τον Πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα. Ήρθε η στιγμή το Αλβανικό κοινοβούλιο να διαλευκάνει ενώπιον του κοινού, ενώπιον των Αλβανών, τις λεπτομέρειες της συνάντησης με τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά." - αναφέρεται στη δήλωση.
Ο Σπαχίου αναφέρεται στη συνάντηση της 12ης Δεκεμβρίου 2011, στις εργασίες για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την οποία σύμφωνα με αναφορές των μίντια ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον κ. Μπερίσα την επανεξέταση της συμφωνίας των θαλάσσιων υδάτων και την υφαλοκρηπίδας.



Σύμφωνα με τον Σπαχίου, ο Μπερίσα πρέπει να λογοδοτήσει για το "Παζάρι που έχει κάνει με τον Σαμαρά, και τις υποσχέσεις που έλαβε σε αντάλλαγμα των θαλάσσιων συνόρων", ενώ συνέχισε την ανθελληνική συνομοσιολογία του λέγοντας ότι, "η Ανακριτική επιτροπή - που αποφάσισε τη δίωξή του - ήταν μια παραγγελία των Αθηνών, την οποία υλοποίησε ο Μπερίσα".
Η φυρερική παραληρηματική του ανακοίνωση δεν στερείται επιθέτων όπως "αντι-αλβανός" και "ηγέτης κροκόδειλος" για τον Μπερίσα, ενώ θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός έδιωξε την εθνικιστική(!) πολιτική τάξη που υπήρχε στην Ελλάδα!
"Ο Μπερίσα είναι εμπόδιο του σήμερα και του αύριο. Όπως ο Ελληνικός λαός έδιωξε τη διεφθαρμένη και εθνικιστική πολιτική τάξη έτσι ήρθε και η στιγμή  η Αλβανοί να διώξουν τους υποτελείς του Ελληνικού εθνικισμού που ηγούνται της επίσημης Κυβέρνησης των Τιράνων. Θα πνίξουμε τον ηγέτη κροκόδειλο στο πέλαγος των ερυθρόμαυρων ψήφων. Ο Μπερίσα εξαρτάται από τους Έλληνες εθνικιστές" - είπε ο Σπαχίου.
Στην ομιλία του δεν άφησε απ' έξω και τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι αλλά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα
"Ο Μπερίσα και ο Θάτσι είναι αντι-αλβανοί. Είναι ενάντια στην ένωση (Αλβανίας -Κοσόβου). Ήρθε η ώρα να απομακρύνουμε την αντι-αλβανική κυβέρνηση", και πρόσθεσε ότι "και οι επιθέσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος εναντίον μου, αποτελούν φόβο από την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου