Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Επενδύσεις ενός δισ. ευρώ από το έργο του αγωγού TAP

Την εκτίμηση ότι θα εισρεύσουν στην Αλβανία επενδύσεις αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), διατύπωσε ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα.
Μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι τους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση του έργου, στην οποία, όπως είπε, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν.
Μάλιστα, ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε «κολοσσιαία» τα αποθέματα φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν και ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τη χώρα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.
Ο αγωγός TAP είναι ένα από τα εναλλακτικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας, μέσω Ελλάδας, προς την Ευρώπη.
Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την κατασκευή αγωγού από τη Θεσσαλονίκη στην Αλβανία και από εκεί με υποθαλάσσια όδευση στην Ιταλία.
Μέτοχοι της εταιρείας του έργου του αγωγού είναι η ελβετική EGL (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).
Ε.Σ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου