Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επιτέλους θυμηθήκαμε ότι στη Βόρειο Ήπειρο ζουν και Έλληνες






Το συμμετοχή δύο στελεχών του κόμματος των «Τσάμηδων» στην αλβανική κυβέρνηση σχολίασε το ελληνικό ΥΠΕΞ μέσω του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουρα. Οι «Τσάμηδες» ως γνωστόν εγείρουν (πιο ανοιχτά) θέμα προσάρτησης της Ηπείρου στη Μεγάλη Αλβανία.

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Αλβανία, αλλά προϋπόθεσή για αυτό είναι η αμοιβαία βούληση και η έμπρακτη υλοποίηση δράσεων που θα αποδεικνύουν το σεβασμό μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύουν τη διμερή συνεργασία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και παρατήρησε πως « είναι γνωστό ότι το κόμμα PDIU (Τσάμηδες) έχει διατυπώσει θέσεις οι οποίες υπονομεύουν την προοπτική ενίσχυσης και περαιτέρω βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων».

Η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει «να επιβεβαιώσει με απτό τρόπο την προσήλωσή της στη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων» συνέχισε ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας και συμπλήρωσε με νόημα πως «η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας όπως καθορίζεται από τις υποχρεώσεις της Αλβανίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας και η διευθέτηση εκκρεμοτήτων στις διμερείς σχέσεις αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου (UCK) έχει μετονομαστεί σε Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς (UCC) -Ηπείρου δηλαδή- . Αυτό τα λέει όλα.
Αναρτήθηκε: Μαρτίου 9, 2012 10:22 πμ






http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου