Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ




Αυτές τις μέρες στο Εφετείο της Κορυτσάς συνεχίζεται η διαδικασία των άδικων διώξεων κατά του Προέδρου της “Ομόνοιας” Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσο, με την ψευδέστατη και χαλκευμένη κατηγορία της “βεβήλωσης” τάφων στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς.



Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Κορυτσάς με τις οποίες επιβλήθηκε στον κ.Ντίσο ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή και ακολούθησε η εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του, χωρίς καμία προειδοποίηση και με τρόπο που προσέβαλε βάναυσα το οικογενειακό του άσυλο.



Τώρα η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο Κορυτσάς για επανεξέταση.



Οι απαράδεκτες αστυνομικές και δικαστικές ενέργειες κατά του Ναούμ Ντίσο, με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες και οι προσπάθειες να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και η οικογένειά του προσβάλλουν τον Ελληνισμό που ζει από αιώνες στην γειτονική μας Αλβανία και καταπατούν, κατά τον πλέον ωμό και κραυγαλέο τρόπο, τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας.



Καθήκον της δικαιοσύνης είναι να εξετάσει αντικειμενικά την υπόθεση και να αποφασίσει με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι με πυξίδα το χαλκευμένο κατηγορητήριο και το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται στη γειτονική μας χώρα από ακραίες ομάδες και από μερίδα των Αλβανικών ΜΜΕ.



Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων, όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί και η ίδια η Αλβανία.



Το εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό ανθελληνικό κλίμα που τροφοδοτείται τα τελευταία χρόνια στην Αλβανία από ακραίες ομάδες δεν βοηθά στην βελτίωση των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων, αλλά γίνεται τροχοπέδη στην Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.



Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ιστορικής ευθύνης απέναντι στον απανταχού Ελληνισμό, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και ευρύτερα όλων των Ελλήνων της Αλβανίας και να συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για Εθνική αξιοπρέπεια και για πλήρη κατοχύρωση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. (Δήλωση που έκανε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος).

http://ndthessaloniki.gr/?p=6243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου