Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Αριστοτέλης δεν είναι θύμα - Καμία αντίδραση από την «Ένωση Χειμαρριωτών» και την «Ομόνοια»


Φωτογραφία απο τη νέα θέση της προτομήςΚαμία αντίδραση από την «Ένωση Χειμαρριωτών» και την «Ομόνοια»


Μέχρι τον Αύγουστο του 2010 ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν γνωστός μόνο σε κάποιους Χειμαρριώτες ως ένας απλός φιλήσυχος πατριώτης. Δεν είχε πολύ καιρό που είχε επιστρέψει από την Ελλάδα, για να μείνει μόνιμα στη γενέτειρα του. Φαίνεται όμως πως οι μοίρα δεν τον έφερε πίσω για να χαρεί την Χειμάρρα αλλά για να γίνει μάρτυρας της και της ελληνικής γλώσσας.
Τον σκότωσαν κάποιοι που δεν τους άρεσε να ακούν τη γλώσσα μας. Οι αλβανοί, χωρίς να το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, κάνουν λόγο για ατύχημα! Ο Τέλης είναι και θύμα άλλα όχι τυχαίο, είναι θύμα του μίσους που έτυχε σε αυτόν να γίνει ο μάρτυρας αυτής της δίωξης των Ελλήνων στην Αλβανία.
Ο Τέλης έγινε σύμβολο και σημαία, όχι για να καλλιεργήσει νέα μίση και πάθη αλλά για να διεκδικήσουμε τα εθνικά δικαιώματα και γιατί έτσι αρμόζει να τιμώνται οι μάρτυρες του έθνους.


Με την αφαίρεση της προτομής από το δημόσιο (εκκλησιαστικό) χώρο και την τοποθέτηση του στον τάφο, είναι σα να δεχόμαστε ότι ο Τέλης είναι ένα θύμα και επειδή κάποιοι τον λυπήθηκαν, εκτός από τον τάφο, του έκαναν και ένα άγαλμα...


Η δύσκολη θέση της οικογένειας
Είναι λογικό η οικογένεια του Αριστοτέλη να θέλει την ηρεμία της ψυχής του παιδιού τους και εν προκειμένω να δεχτούν όποιο «συμβιβασμό» πόσο μάλλον όταν εξαιτίας αυτού του γεγονότος μένει κλειστή η κεντρική εκκλησία της Χειμάρρας. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο και τις επιθυμίες της οικογένειας Γκούμα, ο «Αριστοτέλης» όμως είναι θέμα όλων των Ελλήνων και ο τρόπος που θα τιμηθεί ως μάρτυρας μας αφορά όλους.


Ήπιαν το αμίλητο νερό!
Απορίας άξιον είναι πως η «Ένωση Χειμαρριωτών» , που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση της προτομής και η «Ομόνοια» ως συνδιοργανώτρια στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, δεν πήραν θέση για τα όσα έγιναν ή αν ήταν μέρος των συνομιλιών για την εύρεση της «λύσης».


Η μνήμη του Αριστοτέλη δεν μπορεί να θαφτεί!
20 μήνες μετά τη μεταφορά του σώματος του Τέλη στο νεκροταφείο, κάποιοι μετέφεραν και το άγαλμα εκεί, ίσως για να θάψουν μαζί του και όλα αυτά που εκπέμπει στον ελληνισμό, το όνομα του Αριστοτέλη Γκούμα. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο! Τον ελληνισμό δεν τον εκπροσωπεί κανένας θεσμός ή φορέας άλλα κάθε έλληνας ξεχωριστά και σε αυτόν επαφίεται αν θα επιτρέψει να θαφτεί ή όχι η μνήμη του Αριστοτέλη... Από : borioipirotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου