Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κάθε μέρα τρεις Αλβανίδες «γίνονται» παρθένες…





Μάρτιος 15, 2012.


Πρόκειται για ένα φαινόμενο που τελευταία βρίσκεται σε έξαρση, οι γυναίκες πηγαίνουν για την αποκατάσταση της παρθενιάς τους, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με στατιστικές που δημοσιεύονται στο “Osservatorio Balcani e Caucaso”, κάθε ημέρα τρεις Αλβανίδες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της παρθενιάς τους, γράφει το ‘Θέμα’ που εκδίδεται στα Τίρανα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γυναίκες αυτές είναι από 18 έως 30 ετών και αποφασίζουν να γίνουν παρθένες προκειμένου να παντρευτούν, χωρίς να έχουν τη ‘λαδιά’ των πρότερων σεξουαλικών σχέσεων.


Οι επεμβάσεις γίνονται μυστικά. Διαρκούν 20 λεπτά και γίνονται πάλι παρθένες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης στα δημόσιο ιατρεία κοστίζει 200 ευρώ, ενώ λίγο ακριβότερα είναι τα ιδιωτικά.


Η διευθύντρια του κέντρου μητρότητας «Koço Gliozheni», Ρουμπένα Μόισιου, αναφέρει ότι είναι ένα σύνθετο φαινόμενο και δεν αφορά μόνον τα κορίτσια που κατάγονται από αγροτικές περιοχές. Οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται στα Τίρανα.


Οι γυναικολόγοι και οι κοινωνιολόγοι λένε ότι το φαινόμενο αυτό έγινε λόγω της μετανάστευσης των ανδρών στο εξωτερικό. Όταν γυρίσουν θέλουν να παντρευτούν παρθένα από τον τόπο τους.


Η παρθενία είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης του συντρόφου και ένας καλός οιωνός για τη σχέση του ζευγαριού, γράφει το δημοσίευμα.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου