Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δεν ανακλήθηκε η καταδίκη Ντίσιου από το Δικαστήριο Κορυτσάς - Παρέμβαση του Κυριάκου Θωμά στο ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ




Την Τετάρτη 21 Μαρτίου το πρωί στο Εφετείο της Κορυτσάς εκδικάστηκε και πάλι η υπόθεση της Μπομποστίτσας, με κατηγορούμενο τον Πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και ηγετικού μέλους του Κόμματος των Ελλήνων Ναούμ Ντίσιου, χωρίς όμως να γίνεται καμία αλλαγή στην πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή


Για το θέμα έκανε παρέμβαση στην εκπομπή "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ, με την Αθηνά Κρεμμύδα και τον Αλέξανδρο Κορακίδη, ο εκπρόσωπος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στην Αθήνα, Θωμάς Κυριάκος.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Κύριε Θωμά, καλησπέρα σας. Θα θέλαμε να μας πείτε τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε σήμερα σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης του Ναούμ Ντίσιου.


Κ. Θωμάς: Ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε. Καλησπέρα σε σας και τους ακροατές σας. Εδώ και καιρό που μιλάμε περιμέναμε μήπως προκύψει και κάτι ευχάριστο. Όμως οι Αλβανοί για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι δεν είναι φίλοι μας αλλά μας κυνηγούν, μας διώκουν και βάλλουν εναντίον μας. Δεν ξέρουμε τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς. Για τη δίκη του Ναούμ Ντίσιου είναι η δεύτερη φορά που γινόταν το δικαστήριο μετά την απόφαση του Εφετείου, αφού είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικά σήμερα δεν πήρε μέρος ο Εισαγγελέας της Κορυτσάς. Άφησε το δικαστήριο όπως είχε και έτσι παρέμεινε η απόφαση του Πρωτοδικείου για φυλάκιση ενός έτους άνευ αναστολής. Αυτή την ώρα ο κ. Ντίσιος είναι καταζητούμενος. Εμείς κάνουμε τα πάντα και προσφυγές παντού. Ο δικηγόρος με τον οποίο μιλούσα νωρίτερα είπε ότι μπορεί σε τρεις μέρες μπορεί και σε δύο χρόνια η υπόθεση να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Τι θα κάνετε από δω και πέρα κύριε Θωμά;


Κ. Θωμάς: Εμείς θα έρθουμε σε συνεννόηση όλοι οι Ομονοίτες και οι Έλληνες της Κορυτσάς και θα κάνουμε πρόσκληση και σε όλα τα σωματεία τα βορειοηπειρωτικά και άλλους φορείς στην Ελλάδα, ώστε να σηκωθούμε και να αγωνιστούμε. Η γνώμη μου είναι να πάμε στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούμε. Μέχρι εδώ ήταν, δεν είμαστε ζώα, είμαστε οι άνθρωποι που μάθαμε στους Αλβανούς ακόμα και τη γλώσσα τους.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για την τελευταία εξέλιξη;


Κ. Θωμάς: Σήμερα ενημέρωσα το Υπουργείο Εξωτερικών και επειδή βρήκα την πόρτα κλειστή από το ΠΑΣΟΚ, θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους τα παιδιά από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών και ταυτόχρονα τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που μας άκουσε...


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ναι, αλλά Υπουργός Εξωτερικών τώρα είναι ο κ. Δήμας της ΝΔ, δεν είναι από το ΠΑΣΟΚ.


Κ. Θωμάς: Ο κ. Δήμας έχει κάνει τα απαραίτητα. Έχει δώσει το μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση και θα το ξαναδώσει. Επειδή όμως χθες δεν ακούσαμε κανένα άλλο κόμμα εκτός από τη ΝΔ, που βγήκε ο κ. Παναγιωτόπουλος και δήλωσε ότι είναι δίπλα στους Κορυτσαίους και όλους τους Έλληνες της Αλβανίας.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Έχουμε μείνει μόνο στις δηλώσεις όμως κ. Θωμά...


Κ. Θωμάς: Όχι δεν είναι μόνο δηλώσεις. Όσο είμαι εκπρόσωπος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στην Αθήνα, ξέρω ότι η ΝΔ έχει κάνει το παν και είμαστε σε επαφή και δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε από τότε που το ΠΑΣΟΚ πήρε πίσω τον Πρόξενο της Κορυτσάς τον κ. Οικονόμου που βγήκε παλικαρίσια να μας στηρίξει. Και τώρα μάλιστα περνάει και πειθαρχικό. Είναι ντροπή όμως αυτό και καταδικάζω αυτό που κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών γιατί αυτοί που είναι εκεί, θα τα κατονομάσω αυτά, είναι πασοκτζήδες που δεν ήθελαν να ακούγεται ούτε ο όρος «Βόρειος Ήπειρος».


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ο κ. Δήμας δηλαδή είναι βιτρίνα στο Υπουργείο Εξωτερικών μας λέτε τώρα;


Κ. Θωμάς: Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι είναι βιτρίνα. Ο κ. Δήμας όταν άκουσε κάποια πράγματα είπε ότι θα ενδιαφερθεί. Κατ’ αρχήν δεν είχε ενημέρωση. Όλα αυτά έγιναν πισώπλατα του Υπουργού.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Αυτό όμως είναι μείον για τον ίδιο. Δεν γίνεται ένας Υπουργός να μην είναι ενημερωμένος για τόσο βασικά θέματα.


Κ. Θωμάς: Δεν είμαι Βουλευτής ή Υπουργός για να μπορέσω να κρίνω τον Υπουργό, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω πολύ καλά είναι ότι είναι η πρώτη φορά που και με τον κ. Δήμα και με τον κ. Παναγιωτόπουλο και με τον ίδιο τον πρόεδρο τον κ. Σαμαρά έχουμε κουβεντιάσει κατ’ ιδίαν και μας έχουν βοηθήσει, μας έχουν υποστηρίξει. Πως γίνεται να μην τα πούμε αυτά ενώ όποτε πηγαίνουμε στο ΠΑΣΟΚ μας κλείνουν την πόρτα; Δεν είμαι νεοδημοκράτης, είμαι ομογενής Βορειοηπειρώτης, είμαι πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στην Αθήνα και δεν με νοιάζουν τα κόμματα. Αλλά αυτό που πρέπει να ακούγεται θα ακούγεται.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Εμείς να ευχηθούμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια...


Κ. Θωμάς: Δεν πιστεύω ότι η Αλβανία θα κάνει κάτι. Αλλά και πάλι μέσω του σταθμού σας, σας λέω ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ευρώπη περνάει από την καλή συνεργασία με εμάς τους Βορειοηπειρώτες.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ναι, δεν περνάει πια αυτό κύριε Θωμά. Το έχουμε πάρει είδηση. Θέλει σκληρή πολιτική...


Κ. Θωμάς: Και αυτό θα το πάρουν χαμπάρι γιατί δεν είμαστε ένα μειονοτικό γκρουπ. Είμαστε η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα στην Αλβανία που ξεπερνάμε τους 250.000. Ότι και να μας κάνει η Αλβανία να ξέρουν εμείς ήμασταν που τους μάθαμε τα γράμματα.
http://toorama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου