Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μεντούχ Θάτσι: Η πΓΔΜ να διαλυθεί και να ενταχθεί στην Αλβανία . . .


Ο Μπράνκο Τσρβενκόφσκι ηγέτης του αντιπολιτευόμενου SDSM και ο Μεντούχ Θάτσι,ηγέτης του αλβανικού Δημοκρατικού κόμματος DPA το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της πΓΔΜ, ανακοινώσαν κοινή πολιτική πλατφόρμα.


Αυτή δεν είναι άλλη από τη διάλυση της πΓΔΜ και την ενοποίηση όλων των Αλβανών σε μια μεγάλη Αλβανία!

Ο Θάτσι δήλωσε κατά την επίσκεψη του στην Αλβανία ότι η πΓΔΜ είναι ένα τεχνητό κράτος, ένα κράτος πείραμα, πυροδοτώντας έτσι τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Ora, o Θάτσι έιπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπράνκο Τσρβενκόφσκι θέλουν να ...χωρίσουν την πΓΔΜ ώστε οι αλβανοί των Σκοπίων να συγχωνευθούν σε μία κοινή χώρα, την Αλβανία. Αυτή είναι η κοινή πολιτική πλατφόρμα του SDSM και του DPA που παρουσίασε ο Θάτσι στα Τίρανα.

Κατηγορώντας τους Σκοπιανούς ότι είναι περισσότερο φασίστες τώρα από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, ο Θάτσι δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί τη διάλυση της πΓΔΜ και ότι η χώρα θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με άλλα προβλήματα και θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Αναφορικά με τις πρόσφατες εθνοτικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πΓΔΜ ο Θάτσι είπε ότι αυτές υποστηρίζονται από τα κρατικά όργανα ενώ υποστήριξε τη δήλωση του Χασίμ Θάτσι, ηγέτη του Κοσόβου, ότι αν αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια, οι Αλβανοί θα ήταν καλύτερο να ζουν σε ένα κράτος.

"Είναι μια δίκαιη κατάσταση, είναι ένα ιστορικό όνειρο και μια επιθυμία που έρχεται από την καρδιά", δήλωσε ο Θάτσι από τα Τίρανα.

Το SDSM του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι χρέωσε επίσης τις εθνοτικές συγκρούσεις στα κρατικά όργανα ενώ ο Θάτσι ζήτησε από την Αλβανία να ασκήσει βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Κατηγορώντας τον Γκρουέφσκι για φασισμό και καταστολή, ο Θάτσι είχε επανειλημμένα ζητήσει αναθεώρηση της συμφωνίας της Οχρίδας, απειλώντας με πόλεμο και αναμόρφωση των συνόρων.
MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου