Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Ράμα του Σ.Κ.: Ο Σπαχίου κολλητός του Αζέμ Χαϊντάρι





Στη σημερινή κυριακάτικη αρθρογραφία του ο ηγέτης του Σ.Κ. Έντι Ράμα είχε στο στόχαστρο, εκτός από τον Σαλί Μπερίσια, και τον ηγέτη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κρεσνίκ Σπαχίου. Καθώς ο Μπερίσα ( και οι άνθρωποί του βέβαια στη μειονότητα) ουκ ολίγες φορές έχει χρεώσει τον νεο-φασίστα Σπαχίου στο Ράμα, ο ίδιος ξεκαθαρίζει μια και καλή.

«Ο Κρεσνίκ Σπαχίου, αναφέρει ο Ράμα, έχει σχέση με το Σ.Κ. όσο είχε και ο στενός του φίλος Αζέμ Χαϊντάρι, με τον οποίο ο ηγέτης των Ερυθρόμαυρων ανέβηκε τα πολιτικά σκαλιά προς το Δημοκρατικό κόμμα και στον οποίο τόσο πολύ μοιάζει σήμερα με την εθνικιστική ρητορική του.

Το ίδιο όπως ο Αζέμ παίζει μαστορικά με τον όχλο των απογοητευμένων και δεν ξεχνά ποτέ να λέει πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πρώην τίμιων κομμουνιστών, αν και η πολιτική του ταυτότητα ή η ερυθρόμαυρη παράστασή που προσφέρει στους αλβανούς, είναι προϊόντα της αλβανικής δεξιάς της περιόδου πριν 100 χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, καταλήγει ο Ράμα, επαναστάτησε πολιτικά όχι επειδή έχει κάτι που τον συνδέει με την σημερινή αντιπολίτευση και τόσο λιγότερο με το Σ.Κ. , παρά όπως και πολλοί άλλοι στο παλιό Δ.Κ. είδε τον εαυτό του εκτός των συμφερόντων του πλέον στενού αυλικού οικογενειακού περιβάλλοντος του Μπερίσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου