Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επέκταση της Ιόνιας ως Κακαβιά ζητά ο Αλ. Καχριμάνης



Δεν υπάρχουν κονδύλια για συντήρηση των δρόμων!
Περιορισμένους πόρους έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Ηπείρου για την συντήρηση του Εθνικού Οδικού δικτύου της περιοχής μας και το κλείσιμο των λακκούβων, όπως αναφέρει σε χθεσινή απάντησή της προς τον «Π.Λ.», με αφορμή δημοσίευμα που αφορούσε την κακή εικόνα την οποία παρουσιάζει η Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
Η Περιφέρεια, η οποία αντέδρασε άμεσα στο προχθεσινό ρεπορτάζ, αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι πολλά και, παρά την έλλειψη χρημάτων, σημειώνει πως οι υπηρεσίες της έχουν ήδη ξεκινήσει από προχθές, με όσα μέσα διαθέτουν, την επιδιόρθωση των ζημιών που άφησε ο δύσκολος φετινός χειμώνας στους δρόμους της περιοχής μας.
Παράλληλα, στην απάντησή της κάνει επίσης αναφορά και στην επέκταση της Ιόνιας Οδού ως την Κακαβιά, ζήτημα που ο Αλέκος Καχριμάνης προτίθεται να θέσει σε συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό Μεταφορών.

Πολλές ζημιές
Ο χειμώνας που φεύγει είναι σαφές ότι προκάλεσε μεγάλες φθορές που καθιστούν πολλά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της περιοχής μας, άκρως επικίνδυνα για τα διερχόμενα οχήματα. Γι’ αυτές τις ζημιές ευθύνονται τα πολλά χιόνια που έπεσαν φέτος, κυρίως οι παγετοί, οι έντονες βροχές, καθώς και το αλάτι που ρίχτηκε στους δρόμους για την αντιμετώπισή τους.
Οι παρεμβάσεις λοιπόν που πρέπει να κάνουν αιρετή Περιφέρεια και Δήμοι, ώστε οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια στους επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους είναι πολλές. Ωστόσο, αντιστρόφως ανάλογα είναι τα κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς τα ποσά που διατίθενται από την κεντρική κυβέρνηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου έχουν πλέον συρρικνωθεί σε ανησυχητικό βαθμό!
Και μπορεί σε μία άλλη Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα αυτή της γειτονικής Θεσσαλίας, το πρόβλημα να είναι πιθανώς μικρότερο, αφού το οδικό δίκτυο είναι πιο «στρωτό», στην Ήπειρο όμως το ορεινό ανάγλυφο σε συνδυασμό με τις «παγίδες» που κρύβουν οι δρόμοι, δημιουργεί έναν επικίνδυνο έως θανατηφόρο συνδυασμό.

Η απάντηση
της Περιφέρειας
• Η απάντηση της Περιφέρειας στον «Π.Λ.» για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κύριε Διευθυντά,
Σε απάντηση του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ με τίτλο «Τριτοκοσμική η εικόνα του δρόμου Γιάννινα – Κακαβιά» θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επούλωση των λακκούβων.
Όπως γνωρίζετε, η αρμοδιότητα του Εθνικού Οδικού δικτύου έχει περιέλθει στην Αιρετή Περιφέρεια από την 1η Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να διατεθούν οι ανάλογοι πόροι για τη συντήρησή του. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και επιδεινώθηκαν από τον μακρύ σε διάρκεια χειμώνα και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα ελάχιστα διαθέσιμα κονδύλια που διαθέτει.
Ειδικά για την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των σημείων που χρήζουν βελτιώσεων και σταδιακά –ανάλογα της ροής των χρηματοδοτήσεων – θα γίνονται και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Τα προβλήματα θα εκλείψουν μόνο με την κατασκευή και την επέκταση του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού μέχρι και την Κακαβιά, ένα έργο που ανήκει σε εκείνα που προτίθεται να συζητήσει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνάντηση που έχει ζητήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων».


από: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου