Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας για την κλήση του Οικονόμου - Καμαρινού σε απολογία από το ΥΠΕΞ




Υπουργείο εξω(φρε)νικών (18 - 3 - 2012):
Θα συμφωνήσετε, κ. Δήμα, στην εξόντωσή του;

Το Ισόγειο αργεί λίγο, αλλά δεν ξεχνά όταν πρόκειται για τη συμμόρφωση και παραδειγματική εξόντωση... «ανυπάκουων» διπλωματών.

Ο πρώην γενικός πρόξενος Κορυτσάς Καμαρινός-Οικονόμου ανακλήθηκε, ως γνωστόν, στην Αθήνα κατόπιν απαίτησης των αλβανικών αρχών, που είχαν ενοχληθεί από δηλώσεις του και τις πρωτοβουλίες του για να τονιστεί η ελληνική παρουσία στην περιοχή της Κορυτσάς.

Δεν πέρασε εξάμηνο από την επιστροφή του στην Ελλάδα και καλείται σε απολογία εντός τεσσάρων ημερών, με ένα «κατηγορητήριο» χιλίων σελίδων!

Η κατηγορία είναι η... «κακοδιοίκηση» του προξενείου και υπαινιγμοί για ελλιπή δικαιολογητικά σε αιτήσεις για έγκριση θεωρήσεων...

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε από την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και διατάχθηκε, όπως γίνεται συνήθως, έπειτα από δυο... ανώνυμες επιστολές και μια καταγγελία από τον αλβανό πρώην οδηγό του προξενείου, ο οποίος μάλλον δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την απόλυσή του από τον κ. Καμαρινό.

(Όποιος έχει περάσει έστω και μια ημέρα από την Αλβανία γνωρίζει καλά ποιον ρόλο έχουν οι οδηγοί, μεταφραστές, φύλακες και λοιπό επιτόπιο προσωπικό στο όργιο που έχει συμβεί από το 1990 με τις θεωρήσεις.)

Θα ήταν πιο θαρραλέο, πάντως, για την υπηρεσιακή ηγεσία να καλέσει ευθέως τον κ. Καμαρινό να απολογηθεί για τις θέσεις που εξέφρασε για την Κορυτσά και το Βορειοηπειρωτικό.

Αλλά βλέπετε, όταν διατάχθηκε η ΕΔΕ, δεν ήταν γνωστό ακόμη στο Ισόγειο ότι θα άλλαζε ο «ένοικος» στον πρώτο όροφο. Και αφού οποιαδήποτε καταδίκη των θέσεων Καμαρινού για την Κορυτσά θα σκόνταφτε στη… Συγγρού, επιλέχτηκε η κατηγορία της «κακοδιοίκησης»...


Το σχόλιο μας: Ο αρθρογράφος είναι διπλωμάτης εν ενεργεία και γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα στο Υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ιστολογίου μας μία μέρα πριν, το Σάββατο 17 Μαρτίου.
Το όνομα του οδηγού που κατήγγειλε τον πρώην Πρόξενο στην Κορυτσά για την ιστορία είναι Άλμπερτ Μπραχιμλάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου