Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Ένωση βάσει αρχών και αξιών»




Δήλωση του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστου Κίτσιου στην εφημερίδα ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ
Εκτιμούμε ιδιαίτερα το σαφές μήνυμα του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, που εμπεριέχεται στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία της 21ης επετείου της ίδρυσης της Ομόνοιας, το οποίο προτρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τις αξίες της Ομόνοιας.

Είναι ένα μήνυμα, που ταυτίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία και τους στόχους του Κόμματος ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ. Γιατί η "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η ίδια η Ομόνοια αναβαθμισμένη σε κόμμα. Έχει τους ίδιους στόχους και φιλοδοξίες όπως η Ομόνοια από την πρώτη μέρα, που ιδρύθηκε.
Η πορεία του νέου κόμματος, οι πρωτοβουλίες, οι προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, στοχεύουν στην βελτίωση της θέσης των Ελλήνων στην αλβανική κοινωνία, στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης του πολίτη με την ηγεσία του, δύο βασικά στοιχεία, τα οποία καταχράστηκαν βάναυσα από το πολιτικό μας κατεστημένο τα τελευταία 20 χρόνια.
Κανείς δεν αποστρέφεται την ενότητα. Όμως, κάθε προσπάθεια τεχνητής ενότητας, στόχο έχει τη συντήρηση του κατεστημένου και της απραξίας και είναι επικίνδυνη για τον αγώνα, που δίνει η Μειονότητα για επιβίωση.
Είμαστε υπέρ μιας ένωσης αρχών και αξιών κι όχι υπέρ μιας ένωσης ιδιοτελών συμφερόντων. Το «Πλαίσιο αιτημάτων για κατοχύρωση και εφαρμογή των Δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας», που πρόσφατα συνέταξε και κυκλοφόρησε το ΕΕΜΜ-ΜΕGΑ, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφορμή για μια ευρεία συζήτηση με τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του χώρου μας κι ακόμα ευρύτερα, για τον προσδιορισμό από κοινού της ταχτικής για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων.
Ας γίνει, λοιπόν, το πρώτο βήμα στις 19 Φλεβάρη στο στρογγυλό τραπέζι, που διοργανώνει το Κόμμα των Ελλήνων για το καυτό και πάντα επίκαιρο αυτό θέμα.


Το σχόλιο μας: Η δήλωση αυτή φιλοξενείται στο φύλο της 27ης Ιανουαρίου 2012 της εφημερίδας ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ. Αν και το αναδημοσιεύουμε καθυστερημένα, ίσως τώρα να έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί μετά την επιτυχημένη ημερίδα για το Πλαίσιο Αιτημάτων στις 19 Φεβρουαρίου, αποδείχτηκε περίτρανα τι ερμηνεία δίνουν στον όρο "ενότητα" πρόσωπα και φορείς, τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον πολιτιστικό χώρο. Με λίγα λόγια οι Βορειοηπειρώτες είναι για τα πανηγύρια κυριολεκτικά και από κάθε άποψη.
http://toorama.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου