Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όλα τάχει η Μαργιωρή, ο φερετζές της λείπει…





Διαβάσαμε στο διαδίκτυο πως βγήκε στην επιφάνεια και άλλος φορέας που θα ασχολείται με την πολύπαθη και πλέον ταλαίπωρη Β.Ηπειρο, και καθώς προέρχεται από τους Αγίους Σαράντα δείχνει ότι αυτός ο χώρος είναι αρκετά παραγωγικός σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Αυτή τη φορά δεν είναι κόμμα, αλλά σύνδεσμος. Το όνομά του: «Σύνδεσμος Αναγέννησης και Ανάπτυξης», που σύμφωνα με τον ιδρυτή του Σωτήρη Κυριαζάτη «προσδοκά ν’ ανταποκριθεί στον καιρό και ν’ αντέξει στο χρόνο. Να περπατήσει στο μέλλον.» Ο Σύνδεσμος είναι ακόμα ένα «κίνημα» που «πιστεύει και προσδοκά στη συστράτευση, ενεργοποίηση, συσπείρωση και στην ευρύτερη, δυνατόν, ενότητα.»

Δεν θα αναφερθούμε άλλο στις προγραμματικές δηλώσεις, γιατί στην ουσία τα έχουμε ξαναδιαβάσει κι αλλού. Σχεδόν επανάληψη λέξεων και φράσεων για «συνευθύνη»και «συμπόρευση», για περιθώρια δράσης και προβολή νέων και ικανών δυνάμεων, για ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για εδραίωση του Κράτους Δικαίου, για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων γενικά και ειδικά των μειονοτικών δικαιωμάτων, για τη σύσφιξη των σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών και λαών μας, αξιολογώντας και αξιοποιώντας και την απονομή της διπλής υπηκοότητας. Στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία στην περιοχή…

Ωραία λόγια, σαν να γυρίζουμε το χρόνο κατά δυο δεκαετίες, σαν να μην διδαχτήκαμε από τα μέχρι τώρα πάσης φύσεως και κατευθύνσεως κινήματα και μανιφέστα. Αν και, καθώς φαίνεται απ΄αυτά που γράφουμε δεν συμφωνούμε, μόνο και μόνο για την εκτίμηση που έχουμε για τον Κυριαζάτη, ας ευχηθούμε καλό αγώνα και επιτυχίες.

http://www.deropoli.com/?p=8800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου