Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βγήκαν τα μαχαίρια: ο άλλος τσάμης βουλευτής του PDIU κατά του Ιντρίζι





Οι σημερινοί διορισμοί του αλβανού πρωθυπουργού ίσως αποτελέσουν την αρχή του ξηλώματος του τσάμικου κόμματος του Ιντρίζι. Έτσι λίγες ώρες μετά τους διορισμούς ο έτερος βουλευτής του PDIU Ντασαμίρ Ταχίρι εξέφρασε με ανακοίνωση τύπου τη δυσαρέσκειά του για τις τις σημερινές εξελίξεις κατηγορώντας τον Ιντρίζι για παζάρια.

«Εγώ ο βουλευτής Ντασαμίρ Ταχίρι, αναφέρει στην ανακοίνωση, δηλώνω δημόσια πως δεν συμμετέχω σ΄αυτά τα παζάρια και αποστασιοποιούμε από τις προσωπικές νέργεις οποιουδήποτε. Σας κάνω γνωστό, συνεχίζει ο Ταχίρι, πως εγώ και η πλειοψηφία των μελών του κόμματος δεν γνωρίζαμε τίποτε έως τη στιγμή που είδαμε τους υπότιτλους στα κανάλια.» Επίσης ο Ταχίρι κατηγορεί τον πρόεδρο Ιντρίζι πως η απόφασή του είναι απλά προσωπική και όχι των θεσμικών οργάνων του κόμματος.

Ο Ταχίρι δικαιολογεί την αντίδρασή του λέγοντας πως » στην κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται η τσάμικη κοινότητα των Αγίων Σαράντα, του Φίερι και της Αυλώνας» ενώ σε ερώτηση «εάν το PDIU τηρήσει το αίτημά του για δυο υφυπουργούς στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Οικονομίας αυτός απαντάει πως «Πλέον δεν μπορώ να κάνω λόγο για αποφάσεις γιατί φαίνεται πως όλοι οι διορισμοί είναι μονομερείς».

Η τελευταία ερώτηση, αλλά και απάντηση, αν μη τι άλλο, είναι στην ουσία οι νέες απαιτήσεις άλλης μερίδας τσάμηδων προς τον Μπερίσα ο οποίος στις δύσκολες συγκυρίες που βρίσκεται, δεν είναι παράξενο να τις ικανοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου