Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με αφορμή την 20η επέτειο της ίδρυσης του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ)

Ολοκληρώθηκαν χθες στα Τίρανα οι εργασίες της πανηγυρικής συνεδρίασης του κόμματος που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ),με την ευκαιρία της 20ης επετείου της ίδρυσής της.
Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας, αλλά και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος και ο πρώην πρέσβης Αλέξανδρος Μαλιάς.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες τόνισε τη σημασία του αγώνα του κόμματος για την εξασφάλιση των πολιτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, αλλά και των άλλων μειονοτήτων που εκπροσωπούνται απ’ αυτό.
Αναφέρθηκε δε στον τελευταίο αγώνα που έδωσε το ΚΕΑΔ εναντίον της «απογραφής - φάρσα που οργάνωσε το αλβανικό κράτος και που παραβίαζε», όπως είπε, «τις ατομικές ελευθερίες και την ελεύθερη έκφραση για αυτοπροσδιορισμό της εθνικής και θρησκευτικής τους ταυτότητας».
Ο κ. Ντούλες εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές του 2013 το ΚΕΑΔ θα είναι και πάλι κόμμα εξουσίας.


ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου