Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βαγγέλης Ντούλες: Αντιπροσωπεύουμε όλες τις μειονότητες της Αλβανίας





Μάρτιος 31, 2012.


Στο συνέδριο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, ο ηγέτης του κόμματος Βαγγέλης Ντούλες, θυμήθηκε με ευλάβεια τον πρώτο πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Μέλο.



Ο Ντούλες τόνισε ότι το ΚΕΑΔ είναι το κόμμα όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας και πρόσθεσε ότι το κόμμα αυτό είναι ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη, γιατί είναι ένα πολυπολιτισμικό κόμμα.


Ο ηγέτης του κόμματος αυτού δήλωσε πως το ΚΕΑΔ συμμετείχε στην κυβέρνηση και ποτέ δεν είχε φήμη για διεφθαρμένες πρακτικές. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το ΚΕΑΔ υπήρξε και παραμένει προσανατολισμένο στην ανθρώπινη διάσταση και αυτό φαίνεται από τη στήριξη που έχει από τις μειονότητες στη χώρα.


Νωρίτερα στην εκδήλωση μίλησε η Τζοζεφίνα Τοπάλι για τον πρώτο πρόεδρο του κόμματος αυτού, Βασίλ Μέλο και εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση για αυτόν.

Απευθυνόμενη στο ακροατήριο τόνισε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για το σημερινό πρόεδρο Βαγγέλη Ντούλε και το κόμμα σας που έχει δύο πυλώνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Ό, τι πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση αυτών των δικαιωμάτων. Το κόμμα αυτό έχει μεγαλώσει και διαμορφωθεί μαζί με τη δημοκρατία στην Αλβανία.
» Ως πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ως αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, θεωρώ ότι έχει τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα», είπε η Τοπάλι.




--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου