Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"Η Αλβανία μεταξύ των πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου όσον αφορά τη βρεφική θνησιμότητα"

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση των δεικτών βρεφικής θνησιμότητας, που κατατάσσουν - όπως είπε - την Αλβανία στην πρώτη ομάδα αναπτυγμένων χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της ίδιας της ΕΕ με μονοψήφιο αριθμό βρεφικής θνησιμότητας, μόνον 8-9 βρεφικοί θάνατοι ανά 1.000 γεννήσεις.

«Τίποτα παραπάνω από την κατάταξη αυτή δεν εκφράζει το επίπεδο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Μπερίσα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μελέτη γνωστών διεθνών οργανισμών», όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι «δυστυχώς πριν από μερικά χρόνια, η Αλβανία κατέγραφε επίπεδα βρεφικής θνησιμότητας ανάλογα αφρικανικών χωρών, όμως σήμερα τα ευχάριστα αυτά στοιχεία αποδεικνύουν την αποδοτικότητα του υγειονομικού συστήματος της χώρας».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Στη χώρα μας δεν σχηματίζονται ουρές για ιατρικές εξετάσεις και άλλες υπηρεσίες, καθώς σε άλλες χώρες η αναμονή κρατάει μήνες, ώστε να επωφεληθείς από τις υπηρεσίες αυτές», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου.
Τέλος πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και στα πιο μακρινά σημεία της χώρας το σύστημα τηλεδιάγνωσης, όπως στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου