Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Φόβο και τρόμο σπέρνουν στην Ήπειρο τα Αλβανικά λεωφορεία!


Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη χθες στην Κανέτα



• Φόβος και τρόμος έχουν γίνει στην Ήπειρο τα Αλβανικά λεωφορεία, που συχνά –πυκνά γίνονται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, κάτι που έγινε και χθες στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, στην Κανέτα.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ένα λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε στα βράχια! Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός, ενώ μικροτραυματισμοί υπήρξαν σε κάποιους από τους 12 επιβάτες του.
Στο σημείο έσπευσαν Τροχαία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική με την τελευταία να απεγκλωβίζει μετά από λίγη ώρα τον οδηγό. «Όλο το μπροστινό σύστημα του λεωφορείου τον είχε εγκλωβίσει. Όμως ήταν πολύ ψύχραιμος. Ευτυχής συγκυρία ήταν το γεγονός, ότι από το αντίθετο ρεύμα δεν έρχονταν αυτοκίνητα» είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων κ. Δημ. Αναγνωστάκης.

Ασυντήρητα…
Το χθεσινό περιστατικό είναι ένα μόνο από τα πολλά πού κατά καιρούς έχουν συμβεί στην Ήπειρο. Τα αλβανικά λεωφορεία, η πλειοψηφία των οποίων είναι παλιά και ασυντήρητα, αναπτύσσουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου (που βεβαίως μόνο… σύγχρονο δεν είναι σε πολλά σημεία του) υπερβολικές ταχύτητες, κάνουν αδιανόητες προσπεράσεις και γενικά η συμπεριφορά τους είναι πολύ επικίνδυνη.
Το γεγονός, ότι το ΚΤΕΟ της Κακαβιάς παραμένει κλειστό σίγουρα αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην προσπάθεια να ελεγχθούν τα λεωφορεία αυτά, τα οποία σωρηδόν μπαίνουν κάθε μέρα, κυρίως από την Κακαβιά.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Διευθυντής του Τελωνείου κ. Μιχάλης Στεφάνου έχει ζητήσει να μειωθούν οι νυχτερινές διελεύσεις των λεωφορείων, αφού τα βράδια στο Τελωνείο υπάρχουν μόλις δυο άτομα. Εκτός των άλλων όμως, τα αλβανικά… σαραβαλάκια γίνονται αρκετές φορές και «βαποράκια» μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών!
«Όλα αυτά πρέπει να αφυπνίσουν τις Αρχές, για να απαιτήσουν τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των συγκεκριμένων λεωφορείων» λένε Ηπειρώτες οδηγοί που έχουν βιώσει από πρώτο χέρι την εμπειρία να διασχίζουν τους ίδιους δρόμους μαζί με πολλά τέτοια λεωφορεία – καρμανιόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου