Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τη διπλή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου γιόρτασαν οι σύλλογοι «΄Ενωσις» και «Χορός του Ζαλόγγου» στο Γούστερ της Μασαχουσέτης.

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Υόρκη/Κολωνία, 30.03.2012

Τη διπλή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου γιόρτασαν οι σύλλογοι «΄Ενωσις» και «Χορός του Ζαλόγγου» στο Γούστερ της Μασαχουσέτης.

Στην Αρτοκλασία που έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παραβρέθηκαν το Δ.Σ. του Συλλόγου «΄Ενωσις» με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Δημήτρη Κούτουλα, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Χορός του Ζαλόγγου» με επικεφαλής την πρόεδρό του κ.Κατερίνα Σίγκου.
Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου καθώς και άλλα στελέχη ομογενειακών οργανώσεων. Κατά την διάρκεια της τελετής, ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία των δύο επετείων.


Ο κ. Χρυσόστομος Δήμου έλαβε μέρος και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και στο γεύμα που παρέθεσε μετά τον εκκλησιασμό το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου των «Σουλιωτισσών», μαζί με μέλη των Συλλόγων Ηπειρωτών «Αναγέννησις», «Πύρρος», «Σουλιώτισσες» και «Θυγατέρες της Ηπείρου».
Στην εκδήλωση αυτή που παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός στελεχών και πλήθος κόσμου της ηπειρώτικης παροικίας, ο κ. Δήμου στις ομιλίες του στις παραπάνω εκδηλώσεις αναφέρθηκε στη σημασία των επετείων αυτών και εστίασε την ομιλία του στο παρόν και το μέλλον του Ηπειρωτισμού και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν πιο εντατικά να συμμετέχουν στα ηπειρωτικά και παροικιακά δρώμενα.. Κλείνοντας δε αναφέρθηκε εν ολίγοις και στις δραστηριότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου.


Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου