Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στην Ελπίδων Αλβανίας ο Ντελία του ΟΦΗ




Στην Eθνική Eλπίδων της Αλβανίας κλήθηκε ο Νικήτας Ντελία που ανήκει στην ομάδα Nέων του ΟΦΗ κάτω των 20 ετών.


Η Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας από τις 7-10 Μαΐου στο Διράχειο θα κάνει προπονήσεις και θα δώσει φιλικά παιχνίδια. Ο ταλαντούχος παίκτης ανήκει στον ΟΦΗ από το 2007 και τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων. Φέτος έχει πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Ντελία έχει γεννηθεί στις 11-3-1992 στην Αλβανία, όμως από δύο ετών είναι κάτοικος Ηρακλείου. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία της σπουδές του στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκτός από την Αλβανική υπηκοότητα έχει και την Ελληνική.

Ο Νικήτας Ντελία αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ. Όμως φέτος λόγω των αναγκών που είχε η ομάδα Κ20 του ΟΦΗ, έχει αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις όπως αυτές του αμυντικού χαφ, του κεντρικού αμυντικού και του επιθετικού.

«Πράγματι ήταν έκπληξη για μένα η πρόσκλησή μου στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων της Αλβανίας. Γνωρίζω ότι από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας είχαν ζητήσει πληροφορίες για μένα και είχαν στόχο να με παρακολουθήσουν σε αγώνες. Όμως δεν περίμενα ότι θα με καλούσαν αμέσως για την Εθνική ομάδα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και συγχρόνως ευκαιρία, να συμμετέχω στις προπονήσεις της Εθνικής Ελπίδων αλλά και σε φιλικά παιχνίδια που θα δώσει. Είναι μια άμεση αναγνώριση της προσπάθειας που κάνω και φυσικά αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μένα» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ο Νικήτας Ντελία.

-Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν για τους παίκτες της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ;

«Από τον περασμένο Αύγουστο δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα. Πολλά νέα παιδιά εντάχθηκαν σʼ αυτήν. Ξέραμε ότι είχαμε νʼ αντιμετωπίσουμε ομάδες που δουλεύουν αρκετά χρόνια με τους ίδιους παίκτες. Όταν γνωρίζεις την ήττα σʼ ένα παιχνίδι δεν είναι ευχάριστο γεγονός. Όμως όλοι οι συμπαίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σήμερα υπάρχει σημαντική βελτίωση στην ατομική εξέλιξη. Φυσικά και η ομάδα μας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η δική μας ομάδα δεν είχε παίκτες από την ΠΑΕ όπως έγινε με άλλες ομάδες σε πολλά παιχνίδια. Κι αυτό ήταν μια άλλη δυσκολία για όλους μας. Όπως ανέφερα η πρόοδος που παρουσιάζει η ομάδα μας είναι ηθική ικανοποίηση για όλους μας, γιατί είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς που έγινε σε όλη την αγωνιστική περίοδο».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Δεν το κρύβω ότι πόθος μου είναι ν αγωνιστώ στη μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ. Σήμερα νοιώθω πιο έτοιμος από ποτέ. Απλά θέλω να έχω την ευκαιρία νʼ αγωνιστώ και θα δικαιώσω την επιλογή που θα γίνει. Όμως με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω ότι εκτός από μένα υπάρχουν κι άλλοι συμπαίκτες μου, που σήμερα δεν είναι σωστό να πω τα ονόματά τους αυτό είναι ευθύνη άλλων, που πιστεύω ότι αξίζουμε να μας δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστούμε στη ΠΑΕ. Είναι το όνειρο όλων μας να φορέσουμε την φανέλα της μεγάλης ομάδας του ΟΦΗ».
onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου