Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Αλβανία… σβήνει απ’ το χάρτη την Ελληνική Μειονότητα!




Χρησιμοποιώντας παραποιημένα στοιχεία
Η Αλβανία… σβήνει απ’ το χάρτη την Ελληνική Μειονότητα!
Προχώρησε σε μια «απογραφή – μαϊμού» στα μέτρα της που ...βγάζει τους Έλληνες μόνο 25.000!


• Tελικά το επίσημο Αλβανικό κράτος πέτυχε απολύτως τον ανθελληνικό στόχο του, μέσω της πρόσφατης πολυσυζητημένης και αμφισβητούμενης από πολλούς απογραφής πληθυσμού που διενήργησε.
Κατόρθωσε με τα γνωστά τεχνάσματα και μεθόδους, στις οποίες για μία ακόμη φορά κατέφυγε, όπως έχει ξαναγράψει στο παρελθόν ο «Π.Λ.», με αφορμή την απογραφή, να… συρρικνώσει εντυπωσιακά τον πληθυσμό της Ελληνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει απ’ τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, μόνο 25.000 (!) είναι οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία! Aυτός ο αριθμός λοιπόν διοχετεύεται από την αρμόδια υπηρεσία που διενήργησε την απογραφή στα αλβανικά ΜΜΕ. Εξάλλου, σε δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου, αναφέρεται ότι το 70% των ερωτηθέντων στην πρόσφατη απογραφή, δεν απάντησαν στο λήμμα για τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

«Νούμερα – μαϊμού»!
Τα νούμερα που δίνει η Αλβανία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού οι Έλληνες σαφώς και είναι κατά πολύ περισσότεροι. Ωστόσο, αυτά προέκυψαν, από τη μία πλευρά, λόγω της άρνησης των μειονοτικών να απογραφούν, ενώ από την άλλη είναι σαφές πως υπήρξε και παραποίηση στοιχείων. Εξάλλου καταγγελίες ακούστηκαν από πολλές πλευρές.

«Ομόνοια» και απογραφή
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η «Ομόνοια» είχε προαναγγείλει πως θα προχωρούσε στη δική της απογραφή, αφού κατήγγειλε ως αναξιόπιστη εκείνη την οποία διοργάνωσε το Αλβανικό Κράτος. Αυτό όμως ακόμα δεν έχει γίνει. Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι για ποιο λόγο και πού μπλόκαρε η διαδικασία;
***
Κατά την περίοδο διακυβερνήσεως της Αλβανίας από τους κομμουνιστές, η «ελληνική μειονοτική ζώνη», όπως χαρακτηρίσθηκε η περιοχή, όπου κατοικούσαν Έλληνες, συρρικνώθηκε για… ευνόητους λόγους και περιορίσθηκε σε 99 χωριά, αφήνοντας εκτός αυτής ένα σημαντικό τμήμα της Μειονότητας, που περιλαμβάνει περιοχές όπως η Χειμάρα, η Κορυτσά, η Αυλώνα κλπ..
proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου