Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΕΑΔ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΝΔ!

Δεν ανταποκρίθηκαν οι πρόεδροι του ΚΕΑΔ και της Ομονοιας στο κάλεσμα της Ν.Δ για τη σημερινή εκδήλωση με θέμα "Βόρειος Ήπειρος, παρελθόν, παρόν και μέλλον".


Επιβεβαιώθηκε έτσι το από 30/12/2011 δημοσίευμα μου για τις στενές σχέσεις μεταξύ Ν.Δ κMEGA και την άτυπη συνεργασία ΚΕΑΔ και ΠΑΣΟΚ.


Ως γνωστόν οι σχέσεις ΝΔ με Ομόνοια και στη συνέχεια με το ΚΕΑΔ δεν ήταν ποτέ οι ιδανικές. Από τα πρώτα κίολας χρόνια η Ν.Δ είχε επιλέξει να ενισχύσει το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα ενώ θεωρούσε τα στελέχη της Ομόνοιας όχι και τόσο πατριώτες. Ειναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του τότε νούμερο 2 του PD, Αζεμ Χαϊντάρι πώς ο αλβανικός λάος δεν ξεχνά εύκολα και ο ίδιος δε θα ξεχάσει τη στήριξη που παρείχε στο κόμμα του η Ν.Δ.


Με τον τρόπο αυτό επισημοποιείται το τρίγωνο Ν.Δ - P.D - MEGA. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι πως πρωτεργάτες του "κόμματος των Ελλήνων" ήταν στελέχη της Ν.Δ με έδρα την Αθήνα και στελέχη του P.D με έδρα τα Τίρανα.


Η πρόσκληση που απέστειλε η ΝΔ στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ ήταν προσχηματική. Και μόνο μια ματιά αν έριχνε κάποιος στο πάνελ των ομιλητών θα καταλάβαινε πως το τοπίο δε θα ήταν καθόλου φιλικό ούτε για το Ντούλε όυτε για το Μπολάνο. Είναι επίσης παράδοξο πως ένας αμφιλεγόμενος διπλωμάτης γίνεται κεντρικός ομιλητής και καλείται να αναλύσει τα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού σήμερα.


Ένα ακόμα παράδοξο στα μικροπολιτκά παιχνίδια των πολιτευόμενων βορειοηπειρωτών είναι πως υπάρχουν φανατικοί ΝουΔουληδες που υποστηρίζουν με περισσιο πάθος τον Ευάγγελο Ντούλε ενώ άτομα με πολυετή παρουσία στη μεγάλη "οικογένεια" του ΠΑΣΟΚ κλείνουν το ματι στο MEGA.
http://aristerastidropoli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου