Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συλλήψεις βορειοηπειρωτών σε Ρόδο και Κω για κλοπές και πλαστογραφία



Πιτσιρικάδες πίσω από τις κλοπές στην Κω

Σχεδόν ένα μήνα ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην Κω για τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις καταστημάτων και γραφείων που είχαν αναστατώσει το νησί στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου. Τελικά, κατάφεραν να τις εξιχνιάσουν σε… ένα 24ωρο και να εντοπίσουν τους ανήλικους και οριακά ενήλικους δράστες!


Πρώτοι συνελήφθησαν ένας 18χρονος ομογενής από την Αλβανία και ένας 16χρονος Έλληνας, όταν διέρρηξαν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Κω και έκλεψαν 300 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Η σύλληψή τους οδήγησε στην εξιχνίαση της κλοπής ηλεκτρονικών παιχνιδομηχανών αξίας 4.000 ευρώ, που είχε γίνει από ένα κατάστημα στις 30 Μαρτίου. Μαζί με τους δράστες ήταν ένας ακόμη 16χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Εκτός από τους δυο νεαρούς διαρρήκτες, στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω οδηγήθηκε και η μητέρα του 16χρονου που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Μια ακόμη διάρρηξη, που είχε γίνει στις 28 Μαρτίου σε δικηγορικό γραφείο της Κω, εξιχνιάστηκε όταν συνελήφθη ένας 18χρονος Έλληνας που είχε στην κατοχή του δυο συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης! Ο νεαρός ομολόγησε ότι μαζί με έναν συνομήλικό του Ρουμάνο είχαν διαρρήξει το γραφείο και είχαν αρπάξει 20.000 ευρώ και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Τέλος, ένας 22χρονος Έλληνας παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία και ομολόγησε ότι αυτός είχε διαρρήξει στις 4 Απριλίου ένα πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., από το οποίο είχε κλέψει 140 ευρώ! Η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα της Κω.

από: www.protothema.gr
Ρόδος: Συνελήφθησαν τρία άτομα για πλαστογραφία


Συνελήφθησαν στη Ρόδο και την Κέα, στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων και εξορμήσεων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε δυο περιπτώσεις συνολικά τρία άτομα (δυο ομογενείς από την Αλβανία ηλικίας 36 και 34 ετών και μια 40χρονη ημεδαπή) για πλαστογραφία εγγράφων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση χθες το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπάρ) διαπιστώθηκε ότι οι δυο ομογενείς είχαν στην κατοχή τους πλαστογραφημένα βιβλιάρια υγείας.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Κέα, ύστερα από τροχονομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κέας διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είχε πλαστογραφήσει την άδεια κυκλοφορίας του δίκυκλου μοτοποδηλάτου που οδηγούσε.

Τα πλαστογραφημένα έγγραφα (βιβλιάρια υγείας και άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου) κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές.
borioipirotika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου