Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Πύρρος Δήμας και Χαράλαμπος Αθανασίου, δύο πρόσωπα στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης


Οι Πύρρος Δήμας και Χαράλαμπος Αθανασίου, δύο ονόματα που θα συζητηθούν πολύ στο δρόμο προς τις εκλογές της 6ης Μαΐου, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η επιλογή του χρυσού Ολυμπιονίκη «συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει». Ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε.Σε δήλωσή του στοΈθνος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρόταση με αιφνιδίασε, αλλά αποτελεί τιμή για εμένα. Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από όλα στο μυαλό μου, αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος. Εγώ είμαι με την Ελλάδα και αυτή θέλω να υπηρετώ, όπως έκανα και ως αθλητής».

«Πράγματι» συνεχίζει «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο αγώνα, που πρέπει με τη βοήθεια όλων να έχει ευτυχή κατάληξη για την πατρίδα μας. Τα βάρη σε αυτή την περίπτωση είναι πραγματικά πολύ βαριά, αλλά όχι και ασήκωτα».

Για τον Αντ.Σαμαρά η επιλογή του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και ΕισαγγελέωνΧαρ.Αθανασίου υπηρετεί τη βασική προεκλογική στόχευση της ΝΔ να εμφανιστεί ως εγγυήτρια της «πολιτικής ηθικής» και της δημιουργίας μιας «κοινωνίας δικαίου».

Σύμφωνα με Τα Νέα, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Αθανασίου υπήρχε από μήνες στην ατζέντα του κ. Σαμαρά, αλλά ωρίμασε μέσα στις γιορτές του Πάσχα με τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε την Τρίτη ότι η επιλογή του ανώτατου δικαστικού εκφράζει τη βούληση «να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας» και «να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου».
neavi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου