Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Αλβανική εφημερίδα αναφέρει προεκλογικές ..ελληνοποιήσεις στην χώρα μας!
Σοκ προκαλεί το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης ...αλβανικής εφημερίδας «Gazeta Shqiptare» που σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet έχει τίτλο «PASOK importon vota nga Shqiperia” – Το ΠΑΣΟΚ εισάγει ψήφους από την Αλβανία» και αναφέρεται στην λήψη ιθαγένειας με απόφαση του «υπουργού Εσωτερικών που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, Τάσου Γιαννίτση σε 129 πολίτες από την Αλβανία που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια, στο διάστημα 2 – 20 Απριλίου! Προεκλογική, ήταν πάλι η περίοδος το 2000 που το ΠΑΣΟΚ είχε σπεύσει να ελληνοποιήσει, όποιον περπατούσε σε αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρει, ότι της εκλογικής περιόδου επωφελούνται ακόμα και από το Μπαγκλαντές. Αλλά σημειώνει ότι, εκτός από τις μειονότητες, τη «γενναιοδωρία» του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν επωφεληθεί και πολλοί Αλβανοί πολίτες από διάφορες πόλεις της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις μειονοτικές περιοχές, ή που δεν είναι ορθόδοξοι.

Συνεχίζει η εφημερίδα λέγοντας , «ότι παρά το γεγονός, πως οι Αλβανοί τρέχουν χρόνια πίσω από τις πόρτες των ελληνικών ιδρυμάτων για να αποκτήσουν την ιθαγένεια, είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η ελληνική πλευρά έχει υιοθετήσει και αυτές πραγματοποιούνται μετά από μια μακρά πομπή μαρτυρίου και ατελείωτες τεκμηριώσεις. Αλλά ξαφνικά βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης όπου, όπως ποτέ πριν, η ελληνική ιθαγένεια μπορεί να δίνεται σχεδόν αμέσως».

«Φημολογείται ότι οι λόγοι για αυτή την πρωτοβουλία είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με ένα νόμο που ψηφίστηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο κάθε μειονότητα μπορεί να αποκτήσει εύκολα την ελληνική ιθαγένεια. Το δεύτερο, που μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό, είναι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα blogs της γειτονικής χώρας (σ.σ.: στην Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα) μάθαμε, ότι αυτό είναι μια κίνηση που πραγματοποιείται από τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Αναστάσιο Γιαννίτση, του ΠΑΣΟΚ,για να κερδίσει περισσότερες ψήφους από τους « νέους Έλληνες «»! Καθώς αυτά είναι τα σχόλια της Αλβανικής εφημερίδας όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καλό θα ήταν να απαντήσει ο κ. Γιαννίτσης, …γιατί ξαφνικά τώρα πάλι οι αιφνίδιες αυτές ελληνοποιήσεις;

Prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου