Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Το Δημαρχείο Χιμάρας αναζητάει το έμβλημα του



Πρίν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε μέσα από το ιντερνετικό club της Χιμάρας πως το δημαρχείο έχει κηρύξει διαγωνισμό για το έμβλημα που θα το αντιπροσωπεύει απο δω και πέρα.
Καταφέραμε και βρήκαμε μερικές από τις προτάσεις που έχουν κάνει διάφορα άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο..καθώς σε ανακοίνωση του Δημαρχείου μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε σε αυτό το διαγωνισμό.
Βέβαια όπως θα δείτε και οι ίδιοι όλα έχουν μια δόση "κίτς" και ελπίζουμε να μήν τα πάρει στα σοβαρά η επιτροπή που θα διαλέξει.











Το τελευταίο θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ καλό έμβλημα αν στη θέση της περικεφαλής του Σκεντερμπέη (Ιωάννη Καστριώτη) που δεν έχει καμία σχέση με τη Χιμάρα, βρισκόταν η Χίμαιρα.
Απεικονίζει στο περιπού αυτά που προσφέρει και έχει η Χιμάρα, τον ήλιο, το βουνό σε συνδυασμό με τη υπέροχη καταγάλανη θάλασσα, την ελιά και τα κάστρα της που μπορούν να διδάξουν πολλά απο την ιστορία τους.Έτσι ο ξένος παίρνει μια πρώτη γεύση για το τι αντιπροσωπεύει αυτός ο Δήμος.

Βέβαια όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει την πρόταση του στο mail που φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι τις 30 Απριλίου.
Μέχρι στιγμής έχουν σταλθεί 72 προτάσεις. Η επιλογή θα γίνει το Μάιο όπου θα μαζευτεί η επιτροπή που θα αποτελείται απο 5 άτομα...1 από το PS,1 από το PD, 1 από το PBDNJ, 1 από την ένωση πολιτών και ένα από την Επιτροπή του Δημαρχείου. Ύστερα θα προτείνουν τα 3 επικρατέστερα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αυτό θα αποφασίσει για το καλύτερο.
Ελπίζουμε οι καλλιτέχνες της Χιμάρας μας να ασχοληθούν με το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου