Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πωγωνίσιοι και Ζαγορίτες γράφουν στον αλβανό πρωθυπουργό: Τι απέγινε ο δρόμος μετά από δυο χρόνια





Ομάδα διανοουμένων από το Πωγώνι και τη Ζαγοριά Αργυροκάστρου αναγκάζονται καθώς φαίνεται να απευθυνθούν διαμέσου του τύπου στον αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα για τα θέματα που καίνε τις δυο αυτές περιοχές, ιδιαίτερα δε το θέμα του δρόμου Δρυμάδες Σωπική.

Την επιστολή δημοσιεύει η γνωστή εφημερίδα «Σέκουλι» την περασμένη Παρασκευή 27 Απριλίου. Η ομάδα διανοουμένων που μένουν προσωρινά στην Ελλάδα γράφουν στο Μπερίσα πως » σας είχαμε απευθυνθεί με επιστολή για την παρέμβασή σας για την αποκατάσταση του δρόμου 15 χιλιομέτρων που συνδέει τις ορεινές περιοχές Πωγωνίου και Ζαγοριάς με την πόλη του Αργυροκάστρου. Δυστυχώς όμως δυο χρόνια τώρα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, μάλιστα ο δρόμος έχει χειροτερέψει.

Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι 50 πολίτες από τις περιοχές μας να ξαναπευθυνθούμε σε σας διαμέσου της εφημερίδας «Σέκουλι» ώστε να δώσετε λύση στο ζωτικής σημασίας για μας θέμα. Τα μοναδικά κέντρα, η Πολύτσιανη και η Νίβανη στο Πωγώνι και στη Ζαγοριά, είναι τα μοναδικά ίσως σε όλη τη χώρα που δεν συνδέονται με σωστό δρόμο με το κέντρο.

Επίσης στην επιστολή οι ξενιτεμένοι Πωγωνίσιοι και Ζαγορίτες αναφέρουν πως και οι δυο τοπικοί άρχοντες έχουν ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία τα οποία αδιαφορούν πλήρως. Η κατάσταση είναι σοβαρή και επείγουσα. Έως πότε, αναρωτιούνται οι υπογράφοντες οι γράφοντες την επιστολή, οι δυο αυτές περιοχές θα δουν ένα λειτουργικό δρόμο. Σε ποιον άλλον να απευθυνθούμε κύριε Πρωθυπουργέ για το πρόβλημα που μας έχετε απαντήσεις; Γιατί αυτές οι διακρίσεις εις βάρος των περιοχών μας.

Ο δρόμος Δρυμάδες Σωπική, μήκους έξι χιλιομέτρων, που έχει εγκριθεί από Ελλάδα και Αλβανία από χρόνια, ακόμα δεν έχει τελειώσει. Πέρασαν τόσα χρόνια και στρώθηκε μόνο ένα χιλιόμετρο. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει για το κονδύλιο για την αποπεράτωσή του και ποιος ευθύνεται για αυτό.

Πιστεύουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, καταλήγουν Πωγωνίσιοι και Ζαγορίτες, πως μετά το δεύτερο αίτημά μας για την αποκατάσταση του δρόμου Πολύτσιανη-Λιμπόχοβο, θα μας απαντήσετε με συγκεκριμένα μέτρα και με ελπίδα υλοποίησης…»
deropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου