Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σερβικές Μυστικές Υπηρεσίες: Οι Αλβανοί ετοιμάζονται για πόλεμο στα Σκόπια!





Απρίλιος 27, 2012.


«Αλβανοί εγκληματίες προτίθενται να ξεκινήσουν ένοπλη σύγκρουση στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία. Επιδιώκουν την ενίσχυση της αγοράς των ναρκωτικών και την υλοποίηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας»



Σκόπια.


Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη


«Η αλβανική μαφία προετοιμάζει πόλεμο στο κράτος των Σκοπίων, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα Kurir από πηγές πληροφοριών», τονίζει το σερβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
«Οι εγκληματίες θέλουν να εξασφαλίσουν την αγορά των ναρκωτικών που θα τους βοηθήσει στην υλοποίηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας.


Οι ειδικοί εξηγούν ότι η δολοφονίες των πέντε Σκοπιανών στα Σκόπια στις 12 Απριλίου 2012, αποτελεί μόνον το πρελούδιο για μια μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να ξεσπάσει σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ των δύο εθνοτικών ομάδων, των Σλάβων και των Αλβανών έχει αυξηθεί και σε αυτό στοχεύουν οι γκάνγκστερ.



Επιπλέον, ο «στρατός για την απελευθέρωση των αλβανικών κατεχόμενων εδαφών» απείλησε πριν από λίγες ημέρες τους Σκοπιανούς να αποχωρήσουν από το δυτικό τμήμα της επικράτειας αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την ένοπλη σύγκρουση.
Η στρατιωτική ομάδα έδωσε τελεσίγραφο δύο εβδομάδων, στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, η οποία κατηγορείται για φιλοσερβική πολιτική.


Πριν από λίγες ημέρες ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός (ΑΕΣ) απείλησε με πόλεμο στην δυτική περιοχή του κράτους των Σκοπίων, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, στη Νότια Σερβία και στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο πολιτικός ηγέτης του σχηματισμού αυτού, ο Gafur Adili, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ότι θα κινητοποιηθούν πάλι οι δυνάμεις του και θα «αναγκαστούν να παρέμβουν» σε ορισμένες περιοχές.


Ο πρώην διευθυντής του Στρατιωτικού Οργανισμού για την Ασφάλεια, Momir Stojanovic, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε στην εφημερίδα Kurir του Βελιγραδίου ότι ήταν σαφές ότι πίσω από τις απειλές του ΑΕΣ βρισκόταν η κυβέρνηση της Πρίστινα. Πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι υποστηρίζει και τα συμφέροντα της Μαφίας.
«Ολόκληρη η κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου, βασίζεται στο σύστημα της μαφίας. Το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι ο αγώνας των φατριών για το λαθρεμπόριο, την εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών. Οι κάτοχοι του λαθρεμπορίου είναι ο πρώην επικεφαλής του UCK, που τώρα διαφημίζονται μέσω δελτίων τύπου ως ΑΕΣ, καθώς και τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου δεν αντιδρούν επειδή είναι βαθιά συμμέτοχοι», είπε ο Στογιάννοβιτς.


Οι εδικοί συμφωνούν ότι η μαφία δεν επιδιώκει την εφαρμογή της έννομης τάξης, να έρθει η περιοχή πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με αυτήν την ιδέα έχουν υποστεί ζημία, διότι η καλύτερη επιχείρηση γίνεται όταν υπάρχει χάος.


Πόσοι υποστηρίζουν τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας


Οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζουν την ιδέα σε ποσοστό 80%
Οι Αλβανοί στην FYROM σε ποσοστό 51%
Οι Αλβανοί στην Αλβανία σε ποσοστό 62%


Οι Βούλγαροι επιθυμούν να διαμοιραστεί η FYROM


Βουλγαρική εφημερίδα- τονίζει η σερβική εφημερίδα Kurir- δημοσίευσε μια πρόταση για την επίλυση της κρίσης στην πΓΔΜ.
Ο Ιβάν Ντίκοφ πιστεύει ότι είναι καλύτερα να διαιρεθεί το κράτος των Σκοπίων τώρα, παρά μετά την όποια καταστροφή. Δήλωσε ότι τα Σκόπια πρέπει να αποφύγουν την σύγκρουση και να διαιρεθούν στα πρότυπα της Ελβετίας, στα Βαλκάνια. Στην περίπτωση αυτή θα έχουν όφελος όλοι- οι Αλβανοί θα ικανοποιηθούν με τις ‘μεγάλες ιδέες’ τους και ο σλαβικός πληθυσμός θα χάσει λιγότερα από ό, τι θα μπορούσε να χάσει μετά από μια δεκαετία ή δύο, γιατί ο αριθμός γεννήσεων των Αλβανών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.


Το άρθρο τονίζει ότι τα Σκόπια μπορούν να προξενήσουν αποσταθεροποίηση ‘μέσα σε μισή ώρα’ με την ενεργοποίηση διεθνών συγκρούσεων σε Αλβανία, Σερβία, Κόσοβο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.


Έτσι γίνεται επιτακτική ανάγκη η υποχρέωση για εξεύρεση λύσεων για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην πΓΔΜ.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου