Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αύριο: Βόρεια Ήπειρος και «Αλησμόνητες Πατρίδες» στο μουσικοχορευτικό οδοιπορικό του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων


Το μουσικοχορευτικό οδοιπορικό του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων συνεχίζεται στις «Αλησμόνητες Πατρίδες». Στις 7 Απριλίου η μεγάλη εκδήλωση στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο


Η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανταμώνουμε στο δημοτικό κλειστό το Σάββατο 7.4.2012 και ώρα 6 μμ. για να σμίξουμε μουσικές, φωνές και βήματα σε τραγούδια και χορούς που μας θέλουν όλους μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο. Σε μια εποχή εξατομίκευσης και κατακερματισμού, στην εποχή της βαθύτατης κρίσης, αναδεικνύουμε τη συλλογικότητα της έκφρασης, του ήθους και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το οδοιπορικό νοσταλγίας και μνήμης στις Αλησμόνητες πατρίδες ο επόμενος μεγάλος σταθμός του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων θα προσπαθήσει ν’ αναδείξει κομμάτια του πολιτιστικού θησαυρού των περιοχών της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Βόρειας Ηπείρου, της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης. Εκεί όπου υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν Έλληνες. Εκατοντάδες χορευτές μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται εντατικά από τον χοροδιδάσκαλο κ. Παναγιώτη Μάνο και τους συνεργάτες του προκειμένου ν’ αποδώσουν τους χορούς και τα τραγούδια των περιοχών όσο μπορούν πιο αυθεντικά. Σπουδαίοι μουσικοί θα πλαισιώσουν τις χορευτικές μας ομάδες και θα μας ταξιδέψουν νοερά στις αξέχαστες ελληνικές πατρίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου