Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πλαστή τελικά η απόδειξη αμοιβής του Ηπειρώτη υπ.βουλευτή Βασίλη Χήτου, λέει η Ε.Υ.Π




ο Βασίλης Χήτος είναι γνωστός στον χώρο μας
για τα ρεπορτάζ στην Β.'Ήπειρο μετά το '90

Έγγραφο που παρουσιάζει υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στα Ιωάννινα να έχει λάβει 30.000 ευρώ από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκαλεί ερωτηματικά.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος, σύμφωνα με την απόδειξη πληρωμής που φέρνει στο "φως" ο "Ελεύθερος Τύπος", έλαβε από τη Β' Διεύθυνση της ΕΥΠ για "προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011" το ποσό των 30.000 ευρώ.
Η είσπραξη του ποσού, που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ μηνιαίως, έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2012 βάσει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και του δημοσιογράφου που κατεβαίνει ως υποψήφιος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στον νομό Ιωαννίνων.
Ο Βασίλης Χήτος από την πλευρά δήλωσε πλήρη άγνοια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν αλλιώς τον Πάνο Καμμένο και τον χτυπούν με αυτόν τον τρόπο.
"Δηλώνω πως αν έχω οποιαδήποτε σχέση με μυστικές υπηρεσίες, να δημευτεί η περιουσία μου", υπογράμμισε.
"Είναι πλαστή η απόδειξη. Η μοναδική φορά που πάτησα το πόδι μου στην ΕΥΠ ήταν προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την κριτική που ασκούσα στην ΕΥΠ και βάσει της οποίας έχασα ακόμη και τη δουλειά μου", υποστήριξε, τονίζοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.



Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ψευδές το πρωτοσέλιδο
Ψευδές χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για έμμισθη σχέση υποψηφίου του κόμματος με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ .
Η εφημερίδα παρουσιάζει "ντοκουμέντο - βόμβα", όπως το χαρακτηρίζει, για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Π. Καμμένου.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και υποψήφιο στην Ήπειρο, Βασίλη Χήτο, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε 30.000 ευρώ, ως αμοιβή, από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ. Ο ίδιος ο υποψήφιος χαρακτήρισε ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα, γνωστοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.
Το δημοσίευμα είναι ψευδές, τόνισε μιλώντας στο Radio 9, και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος και προανήγγειλε σκληρή απάντηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μπίκας: Πλαστή η απόδειξη πληρωμής
Ο διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη πληρωμής του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου που φέρει την υπογραφή του.
Η απόδειξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και φέρει τον υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, Βασίλη Χήτο να έχει εισπράξει το ποσό των 30.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια της υπηρεσίας για προσφερθείσες υπηρεσίες στο Β' εξάμηνο του 2011, είναι πλαστή, υπογράμμισε και δήλωσε ότι θα υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
ΕΤ: Εξετάστε την αυθεντικότητα του εγγράφου
Μετά τις διαψεύσεις από τους εμπλεκομένους, ο "Ελεύθερος Τύπος" επιμένει στην αποκάλυψη και καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου.
"Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού", σημειώνεται σε ανακοίνωση της εφημερίδας.
Μιχελάκης: Ανάγκη διερεύνησης της καταγγελίας
Ουσιαστική και σε βάθος διερεύνησης της καταγγελίας για έμμισθη σχέση δημοσιογράφου και υποψήφιου στις επόμενες εκλογές με την ΕΥΠ που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος" ζητά η Νέα Δημοκρατία.
"Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ε.Τ. ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία", σημειώνει ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος".
borioipirotika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου