Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κοιμητήρια στη Θεσπρωτία θέλουν τώρα οι Τσάμηδες!


Μία ακόμη πρόκληση
Κοιμητήρια στη Θεσπρωτία θέλουν τώρα οι Τσάμηδες!
Για να αναπαύονται κοντά στους «προγόνους» τους...

• Νέα απίστευτη πρόκληση των Τσάμηδων... Θέλουν να θάβονται στη Θεσπρωτία, όπου υπάρχουν, όπως λένε, οι τάφοι των παππούδων τους και των προππαπούδων τους! Προσπαθούν με πλάγιες και ύπουλες μεθόδους, να εδραιώσουν ιστορικά τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της Θεσπρωτίας.
Ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος Σπετίμ Ίντριζι, ανέφερε: «Εμείς αγωνιζόμαστε για περισσότερα, για το δικαίωμα ώστε οι τάφοι των παππούδων και προπαππούδων μας που παραμένουν έρμοι και χωρίς φροντίδα στα εδάφη της Τσαμουριάς, να είναι το μέρος που θα αναπαυθούμε και μεις, όταν ο Κύριος μας καλέσει κοντά του…».
Και διευκρίνισε στη συνέχεια ότι το «τσάμικο» δεν είναι μόνο οι διεκδικήσεις των περιουσιών: «Το τσάμικο ζήτημα δεν είναι τόσο στενό όσο το παρουσιάζεται. Είναι αλήθεια ότι το ζήτημα των Αλβανών της Τσαμουριάς περιέχει και το θέμα των ιδιοκτησιών, δεν μπορώ όμως να δεχτώ πως αυτό είναι το τσάμικο ζήτημα. Εγώ πρώτος δεν μπορώ να δεχθώ τον περιορισμό του θέματος αυτού...».
Το ίδιο προκλητική, όσο και η αρχή, η κατάληξη των δηλώσεών του: «Εμείς ζητούμε ώστε σχεδόν η τριαντακονταετής γενοκτονία από το 1913 έως το 1944 και που συνεχίζει και σήμερα… να έχει ένα όνομα, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (στο πρωτότυπο με κεφαλαία) και το ελληνικό κράτος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε στα συμφραζόμενα εκείνης της εποχής...».
Από τα πράγματα επιβάλλεται το ελληνικό κράτος να δώσει άμεσα αποστομωτική απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορίας.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου