Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Αύξηση μισθών και συντάξεων στην ΑλβανίαΤην αύξηση των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους προανήγγειλε σήμερα, στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των 800.000 οικογενειών στη χώρα.

Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι «ο μέσος μισθός θα αυξηθεί κατά 5% και οι υψηλοί κατά 1%», ενώ σε ό,τι αφορά τις συντάξεις ανέφερε ότι θα αυξηθούν κατά 4% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και κατά 5% για τους αγρότες.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αυξήσεις αυτές θα συμβάλλουν σταδιακά και στη διόρθωση των διακρίσεων μεταξύ των υψηλών και των κατώτερων μισθώ. «Αν το 2005 ο πρωθυπουργός έπαιρνε μηνιαίο μισθό ανάλογο με 13 μισθούς μίας νοσοκόμας, με την αύξηση αυτή η διαφορά θα μειωθεί στο 6,2» τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατώτερος μισθός στην Αλβανία είναι περίπου 400 ευρώ.
Ο κ. Μπερίσα ανέφερε επιπλέον ότι η οικονομική ανάπτυξη για το 2012 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3%, καθώς, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο ανάπτυξης των χωρών της περιοχής.
Αναφορικά με τον πληθυσμό της χώρας, ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι δύο φορές μικρότερος από τον μέσο όρο των χωρών της περιοχής.Πηγή: ΑΜΠΕ

http://neavi.blogspot.com/2012/05/blog-post_731.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου