Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επίθεση Αλβανών εξτρεμιστών κατά μοναχού στο Κόσοβο!






Επίθεση Αλβανών εξτρεμιστών κατά μοναχού στο Κόσοβο!


Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την βάρβαρη επίθεση κατά ορθοδόξου μοναχού στο Κόσοβο από Αλβανούς εξτρεμιστές.


Το Πατριαρχείο Μόσχας σχετικά με την επίθεση τονίζει τα εξής:


Επίθεση κατά του μοναχού Διονυσίου, αδελφού της Σερβικής Ιεράς Μονής Αγίων Κοσμά και Δαμιανού της επαρχίας Ορεχοβάτς του Κοσυφοπεδίου, εξαπέλυσε στις 15 Μαΐου 2012 η ομάδα νεαρών Αλβανών.


Ο Ορθόδοξος μοναχός δέχθηκε χτυπήματα και εν συνεχεία πέτρες.


Ιερά Μονή στο χώρο της οποίας συνέβη το περιστατικό, προστατεύεται τυπικά από τη λεγόμενη Αστυνομική Υπηρεσία του Κοσόβου.


Το θράσος των εξτρεμιστών καθίσταται ιδιαίτερα έκδηλο από το γεγονός ότι η επίθεση έγινε τρεις ώρες μετά την επίσκεψη στο ιερό καθίδρυμα του διοικητή της γερμανικής μερίδας του KFOR.


Ο ξυλοδαρμός του μοναχού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας συνεχίζει τη σειρά επισοδίων, τα οποία επισκιάζουν τη ζωή των Ορθοδόξων χριστιανών της περιοχής αυτούς τους τελευταίους μηνες.


Ανήμερα της επιθέσεως άγνωστοι διένειμαν φυλλάδια μιας εκ των Αλβανικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπου απειλούν με σκληρά αντίποινα κατά των Σέρβων, οι οποίοι θα τολμήσουν να παραμείνουν εντός Κοσσυφοπεδίου.


Ανησυχία προκαλεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ο ξυλοδαρμός του μοναχού Διονυσίου.


Το περιστατικό πρέπει να αξιολογηθεί καταλλήλως από νομικής πλευράς και να υπενθυμίσει εισέτι την ανάγκη λήψεως μέτρων για την προστασία των Ιερών Ναών και Μονών της Ορθοδόξου Εκκλησία της Σερβίας.
πηγή: εδώ


Read more: http://ortodoksikoritsa.blogspot.com/#ixzz1vJ1ICrSX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου