Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Ελληνο-Αλβανική επαφή στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου στο Α.Π.Θ.






«Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: ελληνο-αλβανική επαφή» είναι το θέμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνουν η Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ, η ομάδα «Πολύδρομο», ο Σύλλογος Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα» και το Εργαστήριο Μελέτης Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.


Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και ώρα 9.30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής, στο 10ο όροφο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στην ελληνο-αλβανική επαφή. Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας, με θέμα «Έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με την επαφή της ελληνικής και της αλβανικής γλώσσας» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 18 Μαΐου. Ο δεύτερος άξονας, με θέμα «Εκπαιδευτικά και ερευνητικά ζητήματα από την Αλβανία» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Μαΐου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε γονείς, ερευνητές/τριες, μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που ασχολούνται με την επαφή και τη διγλωσσία ανάμεσα στην ελληνική και την αλβανική γλώσσα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: http://stavrodromiglwsswn.auth.gr



http://www.palmos965.gr/2012/05/blog-post_2073.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου