Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προεκλογικές δηλώσεις της Β/ηπειρώτισσας υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Αμαλίας Λάππα για την άνοδο της ακροδεξιάς...


...σε ηλεκτρονικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης.
Οι ίδιες ερωτήσεις έγιναν σε μια σειρά από υποψήφιους, μεταξύ αυτών και γνωστά ονόματα όπως η Εύα Καϊλή και ο Γιώργος Ορφανός.



Ακολουθεί το απόσπασμα από το thinkfree.gr
---
Τι απαντούν οι υποψήφιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και για τις ευθύνες των πολιτικών κομμάτων με τα οποία “κατεβαίνουν” στις εκλογές της 6ης Μαΐου
Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου / gkessopoulos@gmail.com
Το tihnkfree επέλεξε να κινηθεί στο πνεύμα της εποχής που έρχεται, μακριά από γκρίζα πακέτα και υπόγειες διαδρομές. Απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων, ισότιμα, παλιούς και νέους, εν ενεργεία βουλευτές και “ρούκις” της πολιτικής, και θέτει ερωτήματα που, όπως πιστεύουμε, απασχολούν όλους μας και τα συζητάμε στις παρέες μας. Εκτιμούμε δε ότι οι απαντήσεις των υποψηφίουν λειτουργούν και ως εικόνα τους απέναντι σε όλους εμάς τους ψηφοφόρους. Και είναι αλήθεια ότι διαβάζουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες -από πολλές απόψεις- απαντήσεις.
Το θέμα της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων δηλαδή, θέτει σήμερα το ΕΡΩΤΗΜΑ 3 του thinkfree στους υποψηφίους βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Θέσαμε ανοιχτά το εξής ερώτημα προς όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων:


ΕΡΩΤΗΜΑ 3: Στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών η Μαρίν Λεπέν άγγιξε το 18%. Στην Ολλανδία το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς απέσυρε τη στήριξή της στην κυβέρνηση Ρούτε η οποία «πέφτει». Στην Ελλάδα όλες οι δημοσκοπήσεις «βάζουν» τη Χρυσή Αυγή για πρώτη φορά στην ιστορία στο κοινοβούλιο. Φοβάστε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πλήγμα στη δημοκρατική λειτουργία ή είναι μέρος αυτής; Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος της χώρας μας για την ούτως η άλλως άνοδο της ακροδεξιάς; Σε τι ακριβώς πιστεύετε ότι έγκειται η ευθύνη των κομμάτων της Αριστεράς / ή της Δεξιάς;




Αμαλία Λάππα / ΠΑΣΟΚ, Α’ Θεσσαλονίκης
Ιστορικά τα ακροδεξιά κώματα ή κινήματα εμφανίζονται μετά από μεγάλες οικονομικές και πολιτικές παγκόσμιες κρίσεις. Θέλω να αναφέρω εδώ την Μεγάλη οικονομική κρίση του 1929-1933 όπου προέκυψαν τα Φασιστικά Καθεστώτα του Χίτλερ και Μουσολίνι, Θα αναφερθώ στη κρίση της 10ετίας του ‘60 όταν έχουμε μια σειρά πραξικοπήματα φασιστικού τύπου, σε διάφορες χώρες του κόσμου, ή την κρίση της 10ετίας του 1970 με τις φασιστικές εξάρσεις στην Ιταλία με την αρπαγή και δολοφονία του Άλντο Μόρο ή, τα γεγονότα στον Αργεντινή. Όλα αυτά τα ακροδεξιά κόμματα και κινήματα ξεμυτίζουν όταν βρίσκουν ελεύθερο πεδίο δράσης ή αδυναμίες των καθεστώτων. Ο αγώνας κατά των ακροδεξιών Κομμάτων των ιδεολογιών τους πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πολιτικής της σημερινής Παγκόσμιας κοινής Γνώμης και όλων των Δημοκρατικών καθεστώτων, για να μην αφήσουν ελεύθερο πεδίο δράσης στα κόμματα αυτά φασιστικού τύπου. Ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες από το πολιτικό σύστημα της χώρας μας , και μια από αυτές κατά τη γνώμη μου είναι η μη πλήρης εφαρμογή των δημοκρατικών θεσμών, η υποτίμηση, και η παραχώρηση πεδίου δράσης τους, ένα από τα οποία είναι η οικονομική κάμψη της οικονομίας και η πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου