Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Σπύρος Ξέρας συναντήθηκε με τον Βρετανό Πρέσβη στα Τίρανα κ.Nicholas Cannon



Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας συναντήθηκε με τον νέο Βρετανό Πρέσβη στα Τίρανα, Εξοχότατο κ. Nicholas Cannon.

Ο Υπουργός κ. Ξέρας ευχήθηκε στον Πρέσβη Cannon για τα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία και η υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης θα συνεχίσει για την Αλβανία και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στους τομείς της αγοράς εργασίας και τα κοινωνικά ζητήματα.


Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό Πρέσβη για την πολιτική που ακολουθείται και που υλοποιείται από το Υπουργείο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και που αποσκοπεί στη μείωση της φτώχειας και την αύξηση της υποστήριξης, με σκοπό να φιλοξενήσει την ενσωμάτωση των ατόμων που προέρχονται από τις μειονεκτούσες κατηγορίες όπως οι φτωχοί, Ρομά, άτομα με ειδικές ανάγκες, περιορισμένες δυνατότητες, κλπ..

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κοινωνική προστασία και την αγορά εργασίας είναι η πιο ανεπτυγμένη, εμείς είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τη βρετανική εμπειρία", δήλωσε ο υπουργός κ. Ξέρας, ο οποίος σημείωσε ότι μετά από την εμπειρία που λάβαμε σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών απασχόλησης στη Βρετανία, τώρα και στα γραφεία εργασίας στην Αλβανία έχει αρχίσει η εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος που φέρνει πιο κοντά τη ζήτηση με την προσφορά στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας έτσι το ρόλο των γραφείων εργασίας.

Ο πρέσβης εξήρε τα επιτεύγματα της Αλβανίας τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε τη δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης να στηρίξει τις προσπάθειες της Αλβανίας στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Από τους συνομιλητές εκτιμήθηκε ότι η ολοκλήρωση των 12 συστάσεων της ΕΕ θα φέρει την Αλβανία πιο κοντά στην Ένωση, όχι απλά την κυβέρνηση, αλλά και την αλβανική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου