Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τι συμβαίνει στο Ελληνικό Προξενείο;


Κόντρα μεταξύ ομογενών και Γεν. Προξένου Αργυροκάστρου!

Ανακοίνωση του πρώην Βουλευτή Παν. Μπάρκα

Κάτι που μπορεί να είναι σοβαρό, συμβαίνει τελευταία στο Γενικό Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου. Αν αληθεύουν, όσα αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής, καθηγητής και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Παναγιώτης Μπάρκας, τότε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπάρκας, ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στο Αργυρόκαστρο, με επιστολή του (που είχε μάλιστα και το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας!), διέρρευσε σε Αλβανό παράγοντα εμπιστευτική άλλη επιστολή ενός Βορειοηπειρώτη προς το Υπ. Εξωτερικών, με την οποία επέκρινε τον Έλληνα διπλωμάτη για κοινή διαχείριση υποτροφιών σε ομογενείς φοιτητές, στα Αλβανικά Πανεπιστήμια.
Ο κ. Μπάρκας σημειώνει πως «ο Βορειοηπειρώτης κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του ατόμου υπό

ανάκριση, με την κατηγορία για το ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Την μήνυση έκανε ο Αλβανός παράγοντας, προνομιούχος στις σχέσεις με τον Γενικό Πρόξενο. Ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης κινδυνεύει τώρα να τιμωρηθεί από πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και με τρία χρόνια φυλάκιση»!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Αν όντως έχουν βάση οι πληροφορίες του πρώην βουλευτή, τότε αναμφίβολα η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, εξετάζοντας σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπάρκας τονίζει πως «ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης δέχεται πιέσεις και απειλές γιατί υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και αποδίδει την πηγή τους στο Γενικού Προξενείο. Τα μέτρα αντίδρασής του προς το παρόν είναι να καλέσει προς στήριξη την κοινή γνώμη, μέσω των Μ.Μ.Ε., εφόσον το ΥΠ.ΕΞ., μετά και από ενημερωτική επιστολή του, για αυτή την ενέργεια του Έλληνα διπλωμάτη στο Αργυρόκαστρο, δεν αντέδρασε».
* * *
Δεν είναι εύκολο κανείς να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στο Αργυρόκαστρο. Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση και ιδίως το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος, μιας και η περιοχή της Βορείου Ηπείρου είναι ευαίσθητη, όχι μόνο για τους Ηπειρώτες, αλλά για όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου