Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Για να πάρουν ταυτότητα ομογενούς ξεριζώνονται από τον τόπο τους!


Θα πρέπει στο εξής να κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα...

• Εξαγριωμένοι, χωρίς υπερβολή, είναι οι Βορειοηπειρώτες εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης, αφού πλέον μπαίνουν άλλες προϋποθέσεις για την απόκτηση του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς.
Στην πράξη ξεριζώνονται από τον τόπο τους, αφού για να πάρουν ταυτότητα ομογενούς, χρειάζεται  να διαμένουν στην Ελλάδα.
Δηλαδή να αφήσουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν, ζουν και εργάζονται και να έρθουν στην Ελλάδα. Αν κατοικούν στην Ελλάδα, τότε δεν είναι ομογενείς. Ως τέτοιοι χαρακτηρίζονται, γιατί βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
Όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα «Βορειοηπειρώτης», «για να δείτε πόσο πολύ μας «υπολογίζει» η παρούσα κυβέρνηση, τη συγκεκριμένη απόφαση συνυπογράφουν τρεις υπουργοί αλλά, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της

Ελλάδος!!!».
Μέχρι σήμερα ο κάθε Βορειοηπειρώτης αρκεί να δήλωνε μια διεύθυνση  σε συγγενικό ή φιλικό του  πρόσωπο και η υπόθεση παροχής Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς ολοκληρωνόταν.
Τώρα πρέπει να προσκομίσει το συμβόλαιο του σπιτιού που κατοικεί, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο,  όπως αποδείξεις πληρωμής τηλεφώνου, ρεύματος,  κοινόχρηστων κλπ.
Και τα παράξενα δεν τελειώνουν εδώ. Τρεις μήνες προτού λήξει το Δελτίο, πρέπει ο κάθε Βορειοηπειρώτης να προσκομίσει στο γραφείο αλλοδαπών αίτηση για ανανέωση, μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία του τόπου διαμονής. Εάν λήξει η προθεσμία (μετά τους τρεις μήνες),  τότε πρέπει ν’ αρχίσει ξανά από την αρχή όλη η διαδικασία εφοδιασμού για το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• Το νέο πρόβλημα προστέθηκε στο ήδη υπάρχον με τις συντάξεις του ΟΓΑ, το οποίο παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, δεν επιλύεται.
Ο ΟΓΑ επιμένει στο θέμα της μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα. Μάλιστα επισημαίνει  ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δέχονται συνεχώς από ομογενείς ενυπόγραφες και συγκεκριμένες καταγγελίες, ότι ομογενείς Αλβανικής υπηκοότητας, που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για παροχή σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα ή έχουν καταστεί ήδη δικαιούχοι της παροχής, δεν διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Ακόμη, όπως αναφέρεται, στον Κλάδο Πληρωμών συντάξεων του ΟΓΑ, επιστρέφονται επί μακρόν χρόνο ανείσπρακτες από τα ΕΛΤΑ επιταγές πληρωμής συντάξεων, που αφορούν ομογενείς Αλβανικής υπηκοότητας ή έγγραφες σημειώσεις από τους ταχυδρόμους, ότι οι δικαιούχοι τέτοιων παροχών απουσιάζουν επί μεγάλο διάστημα, από τον τόπο που έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία τους.
Σε πολλές περιπτώσεις ο ΟΓΑ διακόπτει την σύνταξη που έχει χορηγηθεί.

Πηγη : proinoslogos

1 σχόλιο:

  1. deftera pao jia viza sto arjirokastro jiati elikse i taftotita omojenis... ke thelou apo tin arxi ola ta xartia ke vizaaaaaaa. ntropitous... tha paroun stous psifous olitous... ta aaaaaaaaaaaaaa......

    ΑπάντησηΔιαγραφή