Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η εκδήλωση του MEGA στην Αθήνα: Το MEGA επιδιώκει γκετοποίηση της ΕΕΜ


Η εκδήλωση του MEGA-EEM, έγινε στο ξενοδοχείο στο πολυτελές  DIVAN-CARAVEL στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετείχα μαζί με την Άννα, χωρίς πρόσκληση, βλέποντας στο διαδίκτυο μια σχετική ειδοποίηση. Ήμουν περίεργος να τους ακούσω τι θα πουν πριν τις τοπικές εκλογές της 8-ης Μαΐου. Ήταν ο νυν προσωρινός πρόεδρος και οι υποψήφιοι έπαρχοι πλην του Λευτέρη Μπαρούτα.
Από το νομό Αργυροκάστρου δεν συμμετείχαν περισσότερα από τρία-τέσσερα άτομα! Δεν ξέρω γιατί;
Την κύρια ομιλία τη βάστηξε ο φερόμενος ως πρόεδρος και με τυχαία σειρά πήραν το λόγο όλοι οι υποψήφιοι για έπαρχοι.

Εκτός του Πέτρου Μπερέτη, σε κανέναν άλλο δεν μπορείς να βάλεις προβιβάσιμο βαθμό. Δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση και από το περιεχόμενο που είναι και το ουσιώδες αλλά και από ρητορική, μούδιασμα και ροκάνισμα στα λόγια και πολύ κακή ανάγνωση!
Ο φερόμενος ως πρόεδρος του νέου πολιτικού εθνικού φορέα του «κόμματος όλων των Ελλήνων», έβρισε, κατηγόρησε, εκμηδένισε, κατασυκοφάντησε, ανιστόρησε τους πάντες και τα πάντα της περιόδου μετά την πτώση του κομμουνισμού. Δεν είπε ούτε μια καλή κουβέντα, μια ολοκληρωμένη καταστροφική παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης, βάση της οποίας προχωρούμε μπροστά στις νέες συνθήκες, διδασκόμενοι από τα καλά και αποφεύγοντας τα κακά και διορθώνοντας τα λάθη.
Δεν έχω σκοπό να δώσω απάντηση σε όλα λεπτομερειακά, διότι θεωρώ δεν αξίζει να πέσει κανείς τόσο χαμηλά, δεν είναι του χαρακτήρα μου, ούτε είναι ο τόπος και η κατάλληλη στιγμή. Απλώς θα αναφέρω ένα από τα πολλά.
Λέει, ότι ήταν τραγικό, ή καταστροφικό, λάθος η ίδρυση του ΚΕΑΔ το 1992, αυτό έγινε για μερικά άτομα για δικά τους συμφέροντα κ.λ.π…., δεν γνωρίζει ότι ασχολήθηκε όλη ή Ευρώπη με την τότε ΔΑΣΕ που έβαλε το αλβανικό κοινοβούλιο να υποκύψει, τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι και να το εγκρίνει σε χρόνο μηδέν,…
Θέλει να γκετοποίηση την ΕΕΜ της Αλβανίας στους Αγίους Σαράντα και το Βούρκο κυριολεκτικά, να γίνει ένας τοπικός περιφερειακός πολιτικός φορέας, χωρίς φωνή στο κέντρο που είναι η πρωτεύουσα του κάθε κράτους, που παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια και γίνονται οι επαφές με πρεσβείες και αντιπροσωπίες ξένων και ντόπιων.
Λέει, πως έτσι από μόνο του το κόμμα θα αναβαθμίσει την Ομόνοια σε κόμμα και δε θα υπάρχει ανάγκη για οργάνωση όλων των Ελλήνων, θα λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕΜ, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και άλλα, μόνον για τα θρησκευτικά δεν είπε ούτε μια λέξη, για όλα στην Αλβανία, την Ελλάδα που μας «ξέχασε» και παντού, χωρίς ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια, μόνον και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες. Υπάρχει κάτι τέτοιο πουθενά στον κόσμο; Δε γνωρίζω, αλλά όποιος έχει τη στοιχειώδη πολιτική μόρφωση βγάζει τα συμπεράσματά του, είναι προφανές.
Πάρα πολλές υποσχέσεις για έργα, δρόμους, υδραγωγεία, μουσεία, αθλητικά κέντρα, τουρισμό, κ.λ.π., αλλά δεν μας είπαν από που θα βρεθούν τα χρήματα!?
Έφυγα ψυχικά λυπημένος, διότι είμαι από πολύ πριν ιδρυθεί το MEGA υπέρ της ύπαρξης πολιτικού εθνικού κόμματος πολιτικά ολοκληρωμένου με σαφώς πολιτικές αρχές και κριτήρια που να ανταποκρίνονται στην επίλυση των πολλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕΜ για το παρόν και το μέλλον της. Η πολιτική είναι ένα κακό που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Αυτό που έδειξαν στη εκδήλωση αυτή, όχι που σαφώς δεν ενώνει αλλά διχάζει, όχι που δε λύνει σοβαρά ζωτικά προβλήματα αλλά θα γεννηθούν και άλλα, δε νομίζω να το θέλουν και αυτοί οι ίδιοι, αλλά το επίπεδο δυστυχώς αυτό είναι και χρειάζονται νέες δυνάμεις με νέα διαβασμένα και αφοσιωμένα πρόσωπα της κάθε γενιάς.
Σε σχέση με τη διαφάνεια, που σωστά τοποθετείται σαν κεντρική ιδέα, θα ήθελα να μας δηλώσουν ανοιχτά από που προέρχονται τα έσοδα για όλη τη δραστηριότητα του κόμματος. Δε θαρρώ να αποτελεί εθνικό μυστικό για να μη το μάθουμε. Έτσι θα αποφευχθούν και οι διάφορες φήμες που ήδη κυκλοφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου