Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Υποψήφιοι του ΜΕΓΚΑ καταγγέλουν στον ΟΑΣΕ τον έλληνα πρόξενο στο Αργυρόκαστρο


-Το ίδιο έκανε προ ημερών ο μειονοτικός υπουργός του Μπερίσα Σπύρος Ξέρας

Σύμφωνα με την ιστοσελία «Κάτοψη»  δυο υποψήφιοι έπαρχοι, της Πάνω Δρόπολης Κώστας Κώστας και της Κάτω Δρόπολης Λευτέρης Μπαρούτας οι οποίοι κατέβηκαν με το αυτοαποκαλούμενο «κόμμα των ελλήνων» ΜΕΓΚΑ και με τη στήριξη του Σαλί Μπερίσια, κατήγγηλαν στον ΟΑΣΕ πως ο πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος επέδειξε μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ των υποψηφίων του ΚΕΑΔ.

Πάντως αν αληθεύουν τα όσα γράφει η «Κάτοψη», είναι η πρωτη φορά μετά το 1990 που βορειοηπειρωτικός πολιτικός σχηματισμός καταγγέλει έλληνα πρόξενο  ο οποίος πράττει το αυτονόητο: στηρίζει την πολιτική εκπροσώπευση της Μειονότητας.

Σίγουρες πληροφορίες από Τίρανα λένε μάλιστα πως  μετά από αίτημα του μειονοτικού υπουργού Εργασίας του Μπερίσια κ. Σπύρου Ξέρα,  το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών  κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στα Τίρανα για να διαμαρτυρηθεί για παρέμβαση των ελληνικών διπλωματικών αρχών πρός όφελος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.

Διπλωματική κύκλοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά κατά των ελληνικών συμφερόντων  του μειονοτικού υπουργού του Μπερίσα Σπύρου Ξέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου