Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ελληνοαλβανική… κοινοπραξία διακινητών


Συνεχίζεται η εξάρθρωση κυκλωμάτων

Ελληνοαλβανική… κοινοπραξία διακινητών


• Τελειωμό δεν έχει η δράση των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως χασίς, από και μέσω της Ηπείρου. Η Αστυνομία κατέσχεσε τις δυο τελευταίες ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, συνολικά 181 κιλά χασίς, ενώ συνέλαβε τρία άτομα, εκ των οποίων δυο διακινητές, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό.
Τα αλλεπάλληλα περιστατικά δείχνουν, ότι η διακίνηση ναρκωτικών αποτελεί το νούμερο ένα… εχθρό, που πρέπει να «πολεμήσει» η Αστυνομία, ενώ το γεγονός, ότι εσχάτως έχουν συλληφθεί και Ηπειρώτες καλλιεργητές χασίς, πρέπει να προβληματίσει τους τοπικούς Φορείς.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ… 


Τα δυο τελευταία περιστατικά συνέβησαν το Σάββατο και την Κυριακή, σε Γιάννινα και Ηγουμενίτσα. Αρχικά, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο Χάνι Δελβινακίου, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 32χρονου Αλβανού, το οποίο οδηγούσε ένας άντρας.
O οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα κοντά στη διασταύρωση Κρυονερίου Δελβινακίου. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, εξαφανίστηκε σε παρακείμενη δασώδη περιοχή και αναζητείται.  Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μεγάλοι σάκοι που περιείχαν 55 δέματα  με χασίς συνολικού βάρους 57 κιλών και 675 γραμμαρίων.
Επιπλέον στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστωτικές κάρτες, βιβλιάρια τραπεζών και άλλα προσωπικά αντικείμενα που αντιστοιχούν σε 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, o οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα ήταν ο οδηγός του οχήματος.

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ… 
Στην Ηγουμενίτσα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. είχε θέσει σε διακριτική παρακολούθηση. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο 124 κιλά χασίς (!), που ήταν τοποθετημένα σε 4 σάκους με 120 δέματα! Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο, με το οποίο γινόταν η μεταφορά ήταν κλεμμένο και ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Ο παραλήπτης των ναρκωτικών ήταν ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Αιγάλεω Αττικής, περιοχή στην οποία οι διακινητές θα παρέδιδαν το χασίς. Στην κατοχή του βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 1,3 γραμμαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου